‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Szimi03 gazdi (Noddy), 2013. October 23. #2343

Az 1 éves korig nem lehet frizbizni, szabály az agilityzésre is igaz?

Vagy egy border collie-m 5 hónapos és imádja az agilityt..de nem árt neki?

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szimi03 gazdi (Sunny), 2013. November 09. #12334

A kérdező hozzászólása:

Amúgy meg rohadt drága a kutyaiskola és elég értelmetlennek tartom ha én is meg tudom tantani neki, itthon..max valami könyvből vagy jó kutyás,agility-s oldalról ;) Mert nálam a kutyaiskola értelme azt jelenti hogy azoknak a kutyáknak kell akik nehezen taníthatók, meg tanácsokat lehet kérni a szobatisztaságról és az idomításról meg a rossz dolgok leszoktatásáról..nálam kb. ez a kutyaiskola...

Válaszolta Szimi03 gazdi (Sunny), 2013. November 09. #12333

A kérdező hozzászólása:

Csini, meg azt mondtam hogy honnan tudod hogy mennyire értek a kutyákhoz?Mert a kézváltás alatt nem tudom mit értesz, a többit már tudja vagy 2 hónapja..Am lehet hogy szoktam csinálni vagy tudom csak én más néven ismerem,nevezem meg..érted? :D

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 26. #12258

Nem vonom kétségbe, hogy értesz a kutyákhoz, ezt egy szóval sem mondtam. Csak goldi butaságokat ír, ezért kijavítottam. Azt sem gondtam, hogy agyon hajszolod, csak ezt is mértékkel kell csinálni, főleg mivel ilyen fiatal Sunny. Egy éves kora előtt ne ugráltasd, viszont sok minden mást gyakorolhattok, földre tett léccel. pl.: kézváltások, előreküldés kerültetés, stb. Ezért írtam,hogy érdemes kutyaiskolába elmenni, mert sok dolgot magadtól nem tudsz megtanulni. (az agilityvel kapcsolatban)

Válaszolta Szimi03 gazdi (Sunny), 2013. October 25. #12252

A kérdező hozzászólása:

Köszi mindenkinek a válaszokat..nem hajszolom, ő egy mániákus :DD Mikor kimegyünk az udvarra rögtön végigrohan rajta :D Imádja :) Ja és Csini én meg nem sértésből mondom de értek a kutyákhoz és nagyon jól figyelnek rám, megértejük egymást (nem tudom miért) és nagyon könnyen tanítok bármilyen kutyának akármit..és kutya tréner szeretnék lenni..úgyhogy :D Hiszek benne hogy erre születtem :) Mert erre.. Ezért ne aggódj ;)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 25. #12248

goldi, mivel még növésben van a kutya, (csontjai, ízületei) ezért árt neki, meg is sérülhet, eltörheti valamijét. Nem tesz jó a kölyök kutyának az ugrás, és az,ha lefárad attól semmi baja nem lesz. Szerinted egy rendes agility edzésen, vagy más edzésen nem fárad el a kutya??? Pont ez a lényege. Főleg egy border tele van energiával, így hasznos is, ha elfárad, persze nem kell agyon hajszolni. Fontos, hogy akkor legyen vége a gyakorlásnak, amikor a legjobban megy a kutyának a feladat, amikor még lelkes, és figyel, ne akkor mikor már alig figyel, meg fáradt.
goldi nem sértésből, de mielőtt valamihez választ írsz nézz utána, mert pl amit most írtál, nagy butaság, és ha valaki a te tanácsodat követi akkor abból bajok is lehetnek. Olvass el néhány könyvet, nézz filmet, abból sokat lehet tanulni.

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. October 24. #12247

nem árt neki, viszont nagyon könnyen lefárad tőle, ami jó

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 24. #12246

1 éves koráig ne nagyon ugráltasd, inkább a földön legyen a léc. Mivel még fiatal, és te is kezdő vagy, érdemes elmenni egy kutyasuliba agility edzésre, ott megmutátják, mit hogy kell, eyedül nehéz megtanulni pl a kézváltásokat, és sok mindent elronthatsz, ha csak úgy belevágsz a dolgokba. :)

Válaszolta VeszettGazdi gazdi (Trutyi), 2013. October 23. #12245

Ha szereti csinálni akkor nem árt, viszont 1-1.5 évesig inkább játéknak tekinti mint "munkának", és igazán sikeres a munkaszeretettől lesz. Túl sokat még ne várj el tőle, inkább csak bevezetőnek tekintsd az agility világába. De ha már most megszokja, hogy létezik ez a világ, akkor később egyszerűbb lesz neked is. Viszont ha azt látod, hogy nem kívánatos szokásokat vesz fel a játék hevében, akkor csak módjával mert könnyedén "rákaphatnak" rossz szokásokra amit aztán később nehéz lesz orvosolni! De az alapokat már most megmutathatod Neki.
Örömteli Állattartást!