‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte TüskeRoland gazdi (Nico), 2013. November 12. #2364

Sziasztok!

ha minden összejön lassan nekiállunk építkezni és ha már beköltözhető a ház szeretnénk kutyát is.
itt akadtunk el mert három kutyát találtunk ami tetszene és félig-meddig ideális lenne.

Első helyen a labrador retriever végzett a második és harmadik helyeket a magyar és a weimari vizsla kapta.
a gondunk az hogy a labrador retriever egy szikra házőrző hajlammal sem rendelkezik, pedig számunkra az sem ártana.
illetve felmerült a kérdés, hogy amennyiben a kert végében veteményes lenne és tyúkok illetve egy medence is mennyire kéne attól tartanunk hogy a nap nagy részét a medencében úszkálva töltené majd ha végigszántotta a veteményest sportszerűen nyakoncsípne egy-két szárnyast is.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Bardoo gazdi (Cirmi emlékére), 2014. September 08. #13465

Itt kérdezni kell!

Válaszolta PalágyiAndrás gazdi (Keni), 2013. November 26. #12422

Kiképzőként azt kell mondjam, hogy ilyen fajtaspecifikációk, amelyek alapján fajtát szeretnél választani nem léteznek. Az emberek hajlamosak egy két egyed viselkedése alapján egy egész fajtára bélyeget sütni. Igazából azt kell eldönteni, hogy alfa vagy omega tipusú egyedre van szükségetek, és ez már az alomban eldől. Az alfa egyedek nagyon jó házőrzők viszont hajlamosak a dominanciára, míg az omegák nagyon jó családi és kísérőkutyák viszont rád hagyják a ház őrzését és hajlamosak a félelmi reakciókra. Egy biztos, döntésetektől függetlenül minden fajtával foglalkozni kell igényei szerint. Ha van még kérdésed, és úgy érzed tudok segíteni, írj nyugodtan privátban!

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2013. November 22. #12399

Nekem is azt mondták,hogy a border collie nem házőrző.Ezt én is állitom.De ez nem azt jelenti,hogy nem lehetne megtanitani házat őrizni(Cherry 2 hét alatt megtanulta,most már a legjobb házőrző).
Pont igy vannak kutyák akiknek hajlamuk van az állatok piszkálására(juhászkutyák),de őket is meg lehet tanitani,hogy ne bántsák a baromfikat,főleg ha kölyökkora óta szoktatod hozzájuk.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. November 14. #12365

Bruno nagyon sok jót mond csak annyi hogy egy német juhász okos kutya meg tanulékony de őket tényleg ki kell képezni mert hajlamosak (mint megannyi kutya )dominánssá válni és ha gyenge kezekbe kerülnek ledominálják a gazdáikat és agresszívak lehetnek fajtársaikkal szerintem is jó választás a labi nekem is van egy fekete őket is kell képezni feladatot adni mert ők is a gazdik fejére nőnek csak nem olyan fokon mint a német juhász!sajnos ma az van hogy lehet neked a legkeményebb házőrződ ha beakarnak törni azt megoldják úgy hogy megmérgezik a kutyát ez van nagyon szomorú tény lehet ha kedvesebb kutyád van az életét megkímélik a betörök csak az értékeid vesznek oda !!

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2013. November 14. #12363

szia igen ez így van a labrador teljesen alkalmatlan a ház őrzésre - bár még véletlenül sem szeretnélek lebeszélni erről a fantasztikus csak pozitív tulajdonsággal rendelkező kutyusról hiszen nekünk is labink van. Én szerintem egy németjuhász típusú kutyus kertes házba alkalmasabb lenne ha még kinti kutyus lenne és házőrzésre szeretnétek.
De egyébként meg ha kölyök kutyust szeretnétek Őt Ti tanítjátok meg a korlátokra mit szabad és mit nem?
Sok sikert kívánok a kutyus választáshoz és remélem jól döntötök a labi egy csodálatos jószág türelmes,végtelenül intelligens könnyen tanul és eszméletlen barátságos pont ezért nem annyira alkalmas házőrzésre max. "halálranyal"ja a betolakodót is.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. November 12. #12361

nemárt ha felállítjátok a határokat hogy a kutyusnak mit lehet és mit nem lehet csinálni nálatok mint ahogy zoey mondta a labrador hízásra hajlamos a vizsla pedig hiperaktív így mind kettőnek kifejezetten jót tesz ha kerten kívüli elfoglaltságot sétát biztosítotok neki naponta de legalább hetente és ha tudtok kirándulni menni annak is nagyon örülni fog a kutyusod ez szocializálás szempontjából sem rossz dolog mert az tévhit hogy a kert elég lenne a 3 fajtából 2 könnyen kezelhető a weimari az "nehéz eset nehezebb vele szót érteni a nevelés szempontjából mielőtt kutyát veszel sok szempontot kell figyelembe venned pl a kutya egy életre 14-17 évre szól és ha beteg lesz vagy öreg az állatorvosi kezelés egy vagyon sajnos ma már ez is egy szempont én azt tanácsolom alaposan ismerd meg a fajtát mielőtt megveszed beszélgess tenyésztőkkel ismerd meg a kutyád szüleit és annak gazdáit fontos hogy tudd nincs esetleg örökletes betegség a családban és menj el előbb egy kutya iskolába ott biztos találsz kiképzőt és vizslás labis gazdit akik hozzá értő módon tudnak irányt adni neked hogy te és családod melyik kutyatartásra lehetnétek alkalmasak (bocsi ha rossz szavat használtam ) és hogy neveld fel a kutyád az nemelég ha filmben láttad vagy olvastál mert személye tapasztalat sokkal fontosabb és másabb !!! Én biztos nem tartanék vadász kutyák mellett baromfit tartani csak biztonságos csirke ólban lekerítve plusz a medence mellé kitennék a nyári napokra a kutyusodnak egy kagyló gyerek homokozó amibe ő is belemehet hűsölni a 40 fokban kívánom hogy megfontoltan jól döntsetek és sok örömötök legyen a leendő kutyusokban

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2013. November 12. #12360

Hát a labradorok nem házőrzők,ezt jól tudod :) De azok imádnak úszni....de viszont ha kölyök labradort vesztek,nem fogja bántani a szárnyasokat,mivel hozzászokik majd idővel(hozzászoktatjátok,ami nem nehéz)arra is meg kell majd tanitani,hogy ne mehessen be a kertbe(szabályok és korlátok). A vizslákról nem sokat tudok...bármilyen fajta kutyát hozzálehet szoktatni.Bár igaz,arra is meglehet tanitani egy kutyát,hogy nem szabad a medencébe menni,csak ha megvan neki eresztve :)