‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte mimaltan gazdi (Döme), 2013. November 22. #2373

Szerintetek kínzás vagy jó testedzés a tengerimalacnak, ha úsztatva van néha?

Láttam néhány videót úszkáló malackákról és az az ötletem támadt, hogy elhízás ellen például tökéletes lenne, meg energia levezetésnek is néha. csak azt nem tudom, hogy ezt a malacka hogy éli meg. ha esetleg valaki próbálta már az mit tapasztalt. én még sosem próbáltam, mert féltem, hogy traumaként élik meg, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre.

kategória: kisemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2013. November 23. #12408

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Azt hiszem sztornózom az úsztatást inkább. Amúgy a tengerimalac név abból ered, hogy úgy eszik a kukoricát (tengerit) mint a malacok. :D Gondoltam ezt megosztom. Még egyszer köszönöm a válaszokat! ^^ :)

Válaszolta VeszettGazdi gazdi (Duda), 2013. November 23. #12407

http://petthings.hu/tudasbazis/a-tengerimalac/
.
...itt rengeteg dologra választ kapsz, többek között arra is, hogy nem szabad úsztatni a Malackát!

Válaszolta Noémi2002 gazdi (Darwin), 2013. November 23. #12405

A malackák nem nagyon szeretnek úszni,bár szerintem jó nekik.Én attól félek,hogy a fülébe megy a viz.Szerintem jobb megoldás,ha futtok vele

A tengerimalac fürdetése

A tengerimalacok igényes állatkák, mivel rendszeresen tisztítják önmagukat. Ennek ellenére félévente ajánlatos megfürdetni kedvencünket. A fürdetést végezhetjük bedugózott mosdókagylóban és lavórban is. A fürdetéshez langyos vízben történjen. A neve ellenére nem biztos, hogy minden malacka tud úszni, ezért vigyázzunk arra, hogy meg ne fulladjon. Fontos, hogy a fejét ne érje víz, valamint a szemébe és a fülébe ne kerüljön víz. Az antiallergén bolhaűző készítményt vagy cicasampont használjunk a fürdetéshez. A habot alaposan öblítsük le kedvencünk bundájáról. A fürdetés után törüljük meg törölközővel, majd a hajszárító segítségével, közepes fokozaton szárítsuk meg. Fontos, hogy a fürdetés alatt az állat végig melegen legyen és ne érje huzat. Ha kedvencünk hosszú szőrű, akkor a fürdetést kövesse egy alapos fésülködés is.

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2013. November 22. #12401

Én nem nagyon értek a malacokhoz,de szerintem csak jót teszel neki ha úsztatod.De ha ki akar ugrani a fürdőből,akkor szerintem függeszd fel az úsztatást.