‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kacita gazdi (Kormi), 2013. December 01. #2380

Miért morog rám?

A kutyám ha az utcán talál valami kaját, megeszi, ha el akarom tőle venni, rám morog. otthon bármikor elvehetem tőle a tálat, ott nem félti. de az utcán igen. hogyan szoktassam le erről?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2013. December 07. #12466

Ez komoly probléma.

Az általad leírt dolgokkal több gond is van.

1. Meg kell tantanod a kutyának, hogy semmit ne egyen fel az utcán és senkitől se fogadjon el ennivalót csak tőled illetve attól aki esetleg még eteti rajtad kívül. Ez azért fontos, mert mostanság nagyon sok mérgezés történik és ezzel megmented a kutya életét.

2. Kettőtök viszonya nincs rendezve. Ha visszamorog rád, akkor esetleg egy rosszabb helyzetben oda is haraphat, visszacsattogtat. Érdemes lenne egy ingyenes szocializációs órára elmenned ahol megnézik pontosan, hogy mik a kutya rejtett, általad nem látható szociális problémái és kapsz rá kézzel fogható megoldást. Minden jobb kutyasuliban van szocializáció, ami ingyenes. Úgy látszik, hogy nem vagy elég magas pozicióban a kutya szemében.

Húz a kutya ha sétáltok? Milyen póráza van? Elötted sétál a kutya? Szokott más kutyára ugatni, ha találkoztok az utcán más kutyával, emberrel? Hallgat rád és be tudod hívni akkor is ha másik kutyával játszik?

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 02. #12442

kérdés hogy a tálját akkor tudod elvenni a mikor üres vagy amikor van benne étel és pont eszik az nagy különbség mert ha igazából feletted állónak tarja magát.. közli veled hogy nem nyúlhatsz az ételéhez tanítsd meg neki hogy hol a helye ki a főnök és hogy nem nyúlhat jelszó nélkül az ételhez sem otthon sem az utcán

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. December 02. #12438

Falkavezérségi gondok lehetnek. Legjobb lenne elmenni egy jó kutyaiskolába, ahol segítenek. Meg tanítsd meg neki, hogy ne egyen meg minden vackot a földről