‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. December 05. #2384

Mit adjak a táp mellé még a 7-8 hetes kutyusomnak?

Van egy ónémetjuhász 1 hónap és 26 napos kutyusom. kölyök csirkehúsis tápot szokott kapni, meg rizst bele apritva csirkethúsi.szerintem egy idő után meg fogja unni,hogy mindig ugyan ezt kapja,ezért azt gondoltam,hogy néha mást is adnék neki. azt hallottam,hogy tejterméket,konzervet,kutyaszalámit nem ajánlatos. akkor mi más jöhet szóba? a tápot annyira nem akarja enni,pedig már sok fajtát próbáltunk... persze ezt mindig kapná egy nap 1-2x biztos.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Katus4 gazdi (Molli), 2013. December 23. #12539

Én is azt kaptam kisebb koromban és jó!

Válaszolta Katus4 gazdi (Teki és Törpi), 2013. December 08. #12477

junior Koncerves kutya kaját

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2013. December 07. #12470

Szia,

Első nekifutásra meg tudlak téged nyugtatni, hogy nem fogja megunni a kaját. A kutyáknál fontos, hogy mindig ugyan azt a típusu tápot egye. A kutyák ősei a farkasok. Ők egy megadott területen éltek és azon vadásztak. Az ott elejthető állatok adottak voltak, így nem "váltogatták" az étrendjüket. A kutyáknál sincsen ez másképpen.

Amikor egy kutyánál tápot váltasz, az hígabb széklettel jár mindig hetekig, mert a kutya emésztőrendszerének hozzá kell szoknia az újfajta táplálékhoz. Ezért nem is ajánlatos folyamatosan cserélgetni, hanem 3-4 havonta maximum, mert beletelik egy időbe amíg megszokja az új típusú kaját az emésztőrendszere.

Természetesen megoszlanak a vélemények arról, hogy mi a jó étel a kutya számára, de mindenesetre az biztos, hogy a nyers marhát mindegyik szereti és semmi baja nem lesz tőle. Ha nagyon félsz, akkor megfőzheted, bár akkor már kevesebb lesz benne a vitamin és a tápérték.

Sok kutya van, akinek akkor jött rendbe az emésztése, szőre stb, amikor nyers húst kezdett el kapni.

Ha tápra akarod szoktatni, akkor az a folyamat, hogy amikor adod neki és nem eszi meg, akkor elveszed és NEM kapja vissza ugyan azt a tápot. Hanem a következő etetésnél a következő adagot kapja, nincs olyan, hogy bepótlod a kaját. A természetben sem válogattak a farkasok finnyásan, hogy neki nincs kedve most ezt megenni...megették, mert az volt. Kb a 2. naptól kezdve meg fogja enni a tápot is. Egy kis megyjegyzés: ha nem eszik a kutya 7 napig, akkor sem lesz semmi baja (kis testű kutyáknál ez 5 nap).

Mivel a tiéd még nagyon kicsi, azért finoman állnék neki a dolognak és add egyelőre azt neki amit eszik és szeret, ráérsz kb 4-5 hónapos kortól kezdve adni neki nyers húst illetve tápot. Akkor már viszont már csak napi 1-2x fog enni és sokkal éhesebb lesz és meg fogja enni a száraz tápot is ne aggódj. Ha van még kérdésed a dologgal kapcsolatban ne habozz kérdezni.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 06. #12456

ha prémium kategóriás tápot adsz neki royalcanin hills acana stb... akkor nem kell mellé semmi nekem 11 éve tápot eszi a kutyám és még nem unta meg soha :) csirkét csak főzve adj neki ha mindenképp adni akarsz!!! legyen az etetésben egy rutinod mondjuk a kutyád 3 hónapos akkor naponta 4 szer eszik még a napi adagját osszad el 4 fele és 2 etetés közben ne adj neki nasit hogy éhes legyen ha nem eszi vedd el előle és add neki ugyanazt oda később ha megint nem eszik akkor ugyanaz mállad is ismétlődjön ha harmadjára sem eszik akkor adj neki valami fogára való finomat mert egy kölyök kutyát nem szabad éheztetni viszont ha a kedvnecc kajáját sem eszi meg akkor lehet beteg és azonnal vidd orvoshoz ne várj vele sokáig !! egy kis segítség hogy finomabb legyen a száraz táp ::pl a konzerv az mehet nyugodtan adhatod neki az nincs a tiltó listán :) sőt keverheted a száraz táppal hogy jobb íze legyen vagy a száraz tápra önts húsleves alaplevet és hagy hogy meg szívja magát és jobb lesz az íze így is !!!az 100 hogy a kutya nem unja meg a száraz tápot de ha akarsz főzhetsz is neki csont mentes ételt az is teljes értékű táp tud lenni ! tej termékek közül csak tejet nem ihat de ehet sajtot túrót kis mennyiségben nyugodtan ehet !!