‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte jeol gazdi (dfasdfdasf), 2013. December 07. #2389

Kutyus tartása 3. emeleti teraszon

Sziasztok.

azon gondolkodom, hogy befogadok egy kutyát. a harmadik emeleten lakok, nagy teraszom van(kb egy kisebb kertnek, vagy egy átlag szobának megfelel méretben).

körbekeríteném a területet a korlátok mentén. sajnos ez csak fával, vagy gyengébb anyaggal (esetleg nád)lehetséges. a magassága nem gond, csak az anyagától félek, nehogy kiharapja a kutyus, és ne adj isten leessen.

a kérdésem arra vonatkozna, hogy mennyire lenne biztonságos a teraszon tartani?féleg,hogy leesne... köszi

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. December 08. #12474

Szerintem drótkerítéssel jobb lenne. Azt nem tudja kiharapni. Mellette jöhet a nád, vagy egyéb anyag, de drótkerítéssel biztonságosabb. és ez olcsóbb is, mint a nád. Ha a teraszon tartanád, mindenképpen kisebb méretű kutyust keress, de ne ugróbajnokot Sok szerencsét ;)

Válaszolta jeol gazdi (dfasdfdasf), 2013. December 08. #12479

A kérdező hozzászólása:

Igen, a drótozás jó ötlet, köszi.

Persze vinném sétálni is.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 10. #12493

ha a fa alatt azt érted hogy rendes vastag lécekből stabil kerítést csinálsz a akkor az talán elfogadható védelmet nyújt!! egy gyenge fa vagy nád kerítés élet veszélyes lehet hiszen a kutya ráugrik nekimegy kölyökként szét rágja így akár lezuhanhat plusz egy erkély nem ér fel egy kerttel pláne ey olyan ami akkora csak mint egy szoba ha az a célod hogy ott éljen a jövendőbeli kutyusod (bár én nem tanácsolom az ott élést!!)sétáltatod így is úgyis kell őt naponta 3 szor így ezáltal szocializálnod is kell az ha otthon hagyod egyedül erkélyen az több szempontból is balesetveszélyes pl átugrik a korláton és lezuhan vagy nincs megfelelően árnyékolva és a nagy melegben ha sokáig oda süt a tűző nap akkor hőgutában meghallhat én mindenképpen lakásban tartanám a helyedben még akkor vagy pláne akkor ha nem vagy otthon

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. December 08. #12478

Ha örökbefogadsz lehet a kutyának is jobb lenne, ha kinti-benti kutya lenne. Mármint estére kinthagyod, és kiugrik, vagy kieseik. Elég veszélyes, meg azért nem egy kertesház, csak egy terasz, így a kutyának is jobb, ha bent is lehet, meg sétálni is mindenkébb vinni kell. :)

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. December 08. #12480

Remélem, találsz egy kutyit, aki családtag lesz :)