‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte mimaltan gazdi (Döme), 2013. December 08. #2391

A deguk harapósak? a jövőben szeretnék venni majd degut, csak nem tudom, hogy mennyire harapós fajta állatka.

kategória: kisemlős, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta kotanczih gazdi (Penny), 2014. September 14. #13495

Szerintem a deguknál pont a két lány párosítás jó.

Válaszolta kotanczih gazdi (Simi), 2014. January 26. #12648

Mint látod nekem is degum van. Mi már felnőttként vettük őket egy állatkereskedésben. Sajnos nem olvastunk utána és fiú lányt vettünk ezért Penny kétszer volt terhes egyszer két egyszer hat kis deguval. Az első kettőt meg is tartottuk de szét kellett választani őket hogy ne legyen több kicsi és a két gyereket raktuk velük össze(pont egy lány egy fiú született). Az én két kis degum sose haraptak meg senkit. A nőveremé engem egyszer de azért mert azt hitte kaja az ujjam. A többivel viszont nincs ilyen gond mert ők megnyalják mielőtt beleharapnak az ételbe és ha nem kaja amit megnyalnak nem harapják meg. Viszont a két fiúval egy idő után baj lett. Simi kezdett felnőni ezért a másik bántotta így szét kellet őket szedni.

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2013. December 14. #12513

A kérdező hozzászólása:

Nem akarok úgy járni, mint a hörikkel.. -.-" Direkt egy lányt és egy fiút szerettünk volna, de kiderült, hogy két lányt kaptunk. Most külön kellett tenni őket, mert az egyik már tele van sebekkel. Mindenféleképp oda fogok figyelni a nemekre, nem akarok bajt. :)

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 14. #12512

a lányoknál is lehet hatalmi harc plusz a boltban nem biztos hogy megfelelően értenek a nemek kiválasztásához a fiúk eleinte rendelkeznek azzal a képességgel hogy a heréiket vissza húzzák a hasüregbe szóval hozzáértővel állatorvossal is nézesd meg őket mert ha ellenkezőek a nemek akkor annyi degud lesz mint ahány csepp van a tengerben :)

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2013. December 10. #12498

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! :) Párban szeretném majd, két lányra gondoltam. Tengerimalacoknál megjártam két fiúval... A farkáról olvastam, hogy van, hogy egymásnak is képesek lerágni a hatalmi harcok alatt. Ezért is szeretnék majd lányokat, remélem nyugodtabbak lesznek. ^^

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 10. #12494

addig harapósak amíg meg nem szelídíted őket fontos hogy ha a farka botját fogod meg azt nem szabad mert leszakad !!!tartsd párban őket de csakis azonos neműeket végeláthatatlan degu szaporulatod lesz nagyon hamar !!konkrétan szaporák mint a nyulak :)

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. December 09. #12492

Én is kereskedésben vettem :) Párban vedd szerintem, nem kell feltétlenül fiú-lány, csak ne legyen egyedül :) malaccal is lehet tartani szerintem, bár elégizgága :/ szóval lehet nem szerencsés párosítás

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2013. December 09. #12491

A kérdező hozzászólása:

Hűha! Mondjuk a tengerimalac is harap, ha megijesztik, pedig az aztán nem valami vadállat fajta. :) Majd kereskedésben szeretnék venni, ott általában a szülők is ott vannak a picikkel. Majd jól megfigyelem, hogy milyen természetűek. Szeretem a kihívásokat, a mostani malackámat Dömét is sikerült megszelídítenem, pedig elég kis akarnok volt, akkor talán a deguval is elboldogulok. :) Azért köszönöm a válaszodat! (Kicsit megfájdult az ujjam ahogy olvastam mi történt veled.)

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. December 09. #12488

Nem tudom, hogy úgy átlagban mennyire harapósak, nekem eddig egy degu babám volt, de ő úgy megharapott, hogy kórházban kezeltek, plusz 6 hétig meg kellett figyelni őt, hogy veszett-e. Nagyon paráztam :( Amúgy nincs gond a természetükkel, valószínűleg ő is csak azért harapott meg, mert kiszökött én meg elkaptam egy szűk helyen. De rendesen átharapta a mutatóujjamat :) nem akarom elvenni a kedved, amúgy nagyon aranyosak :) próba cseresznye ;)