‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mollys gazdi (Molly), 2013. December 12. #2395

Duzzadt emlők

Első tüzelés után megduzzadtak 7 hónapos kiskutyám emlői.előbször az alsó kettő majd a többi is.voltam orvosnál,az álvemhességet kizárta.készült hasi ultrahang,kapott injekciót majd kenőcsöt itthonra.változás viszont semmi :( valaki tapasztalt hasonlót???

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Daisygazdi gazdi (Daisy), 2013. December 15. #12515

Ha megtűri langyos vizes borogatást tehetsz rá,hogy egy kicsit enyhítse a fájdalmat(gondolom,ha duzzadt,akkor fáj is neki).Igaz Daisynek álvemhességnél használtam,de ott is duzzadt volt a cici.

Válaszolta Mollys gazdi (Molly), 2013. December 14. #12514

A kérdező hozzászólása:

Rinny ilyen helyre járok ,ez egy állat klinika.Ma voltunk megint,gondoltam csak vissza viszem Molly-t ,hogy lássák ők is nem történt változás.Azt mondta az orvos,hogy nyugodjak meg,nem lesz semmi baj,magától elfog mulni,most fejlődik az emlő lánc és ez is okozhatja.Állitása szerint pánikra semmi ok, nőstény shih-tzuknál ez gyakori.
Mindenkinek köszönöm a válaszát

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. December 14. #12511

oda menj olyan állatorvoshoz ami úgymond nem egy kis rendelő hanem ahol van szülészet szakrendelés is ott megmondják a tutit szerintem az nem hangzik túl jól hogy kemények az emlők a kékes lila szín az lehet csak pigment

Válaszolta Mollys gazdi (Molly), 2013. December 13. #12508

A kérdező hozzászólása:

Azért zárta ki mert nem jellemző egy tünete sem az álvemhességre a duzzadt emlőkön kivűl.Az emlői kékes lila szinűek és kemények.Feltett néhány kérdést hogy babusgtaja e a játékait,hogy iszik e többet stb stb...aztán azt mondta h ez nem álvemhesség lesz,majd megcsinálta az ultrahangot neki,adott injekciót is neki mert arra is panaszkodtam hogy semmit nem hajlandó megenni....és kaptam egy zöld szinű ,erősen mentolált kenőcsöt itthonra.A baj hogy ez a duzzadás már tul tartós,már egy hónapja semmi változás,orvos előtt sem,után sem....

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2013. December 13. #12507

Miért zárta ki az álvemhességet? Mit mondott konkrétan?

A tüzelés követően 1-2 hónap után is jelentkezhet és nagyon jellemző a kutyáknál. Esetleg észrevettél a kutyus viselkedésében is valami változást?

Válaszolta rini gazdi (csillag), 2013. December 12. #12506

igen ez normális pláne ha a doki is azt mondja de az állvemhesség a tüzelés utáni napokban még kialakulhat kerüld a hasának simogatását