‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. December 18. #2401

Kiheréltük cicánkat titót de mégis mindent összepisil mit tegyek?

Már régen ivartalanítva lett de mindent összepisil van még két macskánk is azok is ezt csinálják pedig van alom mindig takarítva és használják is és már nem tudok semmit csinálni
segítségeteket megköszönöm

kategória: macska, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta molnarorsolya gazdi (Dolly), 2014. January 17. #12613

Mi is kicsináltattuk a cicát és azt mondta a doki hogy van olyan amikor az összevissza pisilés az megmarad

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. December 19. #12526

Ahány macska, annyi alom kell plusz egy darab, tehát, ha három cica van, akkor 4 alom kell. A másik kettő közül is gondolom az egyik kandúr. A pisilés a "hatalmi harc" jele. Sajnos előfordul, ha két azonos nemű cica van, és főleg akkor, ha az ivartalanítás az ivarérést követően történik meg. Még amit javasolni tudnék azaz Feliway párologtató, ez nyugtatja a cicákat. Ahova odapisilnek, azt a helyet nagyon-nagyon alaposan le kell fertőtleníteni, mert a cicapisi szaga arra ösztökéli őket, hogy újra odapisiljenek, és ők olyan szagokat is éreznek, amiket mi már nem. Az almon kívül piszkítást okozhatja még, hogy kint a kertben vannak kandúrok, akik a ház falán jelölnek, és ez a szag az ablakon keresztül beszűrődik. Illetve, ha a cicák sokat vannak egyedül, a pisiléssel jelezhetik, hogy ez nekik nem tetszik. A Feliway-nek ezekre a problémákra is jó hatása kell, hogy legyen. Ha ezektől sem javul a helyzet, akkor érdemes állatorvossal is megnézetni a cicákat, nincsen-e mondjuk húgykövük, mert az ilyen viselkedés betegséget is jelezhet.