‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte zsoltitoth gazdi (gina), 2014. January 09. #2414

A kuytám állandóa viszkedése már elviselhetetlen:s
valaki segítsen. mit tegyek ?

Van egy 2 éves shar pei kutyám. már évek óta ezzel a problémával küszködünk.szobakutya csak akkor jár az udvarra ha dolga van.az állandó viszketés álltalában tűzelés után fördúl elő.persze állatorvosnál is elszoktuk vinni minden ilyen alkalommal ha túlságosan romlik a kutya állapota.néhol már véres foltok jelennek meg a bőrén.az állatorvos azt állapította meg hogy allergiás, de azt pontosan nem tudta meg mondani hogy mire is.gyógyszereket szed cetirizint és prednisolon-t.de most ez sem használ. kérlek segítsetek!:s

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. February 06. #12699

Nem tudom mivel eteted és, hogy abban van e csirke vagy más szárnyas hús,nyesedék.... Próbáld ki, hogy 1 hónapig nem adsz neki baromfi és egyéb szárnyast tartalmazó eledelt. Az enyém attól vakarózott mindig 1 hónap kell, hogy kiürüljön a baromfi a szervezetből.Csirkés tápot kapott és folyton rühelőzőtt tőle.A doki vezetett rá és azóta nem kap.Adj neki bárányos kutyatápot és ha lehet hipoallergénes legyen Pl. Dog chow a Purinától.Nekünk bevált!!!:)

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. January 10. #12581

Mindenképpen kell csináltatni egy allergia vizsgálatot,mert minden allergiára másmilyen gyógyszert kell alkalmazni.Lehet nem is kell gyógyszer,ha megszüntethető az allergia forrása.
A Prednisolon egy szteroid ami hosszú távon több kárt csinál mint hasznot szteroid túladagolás alakulhat ki.Ez mellé a gyógyszer mellé kellene szednie valamilyen gyomorvédőt is,hogy ne tegye tönkre a belső szerveket.
A Cetirizin meg leginkább orr és szemtünetek allergiás reakciójánál használatos gyógyszer.
Szerintem mielőbb vidd el allergia vizsgálatra,derüljön ki mire allergiás,ne szedess vele felesleges gyógyszereket.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. January 10. #12580

ha bőrgyógyászatra mész bárhova is !!! egy két nappal előtte időpontot kell kérjél ez fontos

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. January 10. #12579

keress fel egy állat bőrgyógyászt van olyan is :) ! és csináltass allergia tesztet állatorvosi egyetemen van erre lehetőség dr Tarpataki Noémi csinál ilyet többek között vagy nagyobb klinikákon lehet még bőrgyógyászat pl felica vet juhász klinika stb...