‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte mjkutyuli gazdi (Koska), 2014. January 11. #2415

Nem jön ki a kád alól mit csináljak??

Ma kaptunk egy három év körüli macskát ki van kasztráltatva, mikor hazavittük kiengedtük a lakásba és rögtön beszaladt a kád alá és már lassan 4 órája nem jött ki onnét próbáltunk zacskó csörgést hát ha kijön a kajára de nem jött ki!

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BarbaraGvendolin gazdi (Lia), 2014. January 18. #12620

Nyugtasd meg hogy minden rendben van ! Vegyél elő elő neki jutalom falatot (vagy ha az nincs akkor egy darabka száraz kaját)és rakd annyira közel a cicushoz amennyire csak tudod legjobb lenne ha a kezedből tudná kivenni miután azt elvette, ( jó sok időbe is telhet mire eldönti h elveszi ) rakj neki még egyet és még egyet s egyre rakd kijjebb a falatkákat s mikor már kijött (semmi hírtelen mozdulat mert meg ijedhet és kezdheted ellőről) próbáld h ha a lábadra rakod a falatkát akkor is elveszi-e ? s utána rakd ki a kezed ha minden jól megy hozzád fog dörgölőzni! Remélem segítettem :) !!

Válaszolta leon gazdi (Delma a kis fecske), 2014. January 12. #12584

Minden gerinces és emlős állatra jellemző a új helyen vagy helyzetben bekövetkező stressz. Legyen az új hely vagy meglévő helyen lévő új tárgy. Sok gazdi nem is tudja hogy ha a lakásba új nagyobb tárgy érkezik akkor a kis kedvenc ezt megvizsgálja körbe szagolgatja megérinti. Jelent e fenyegetést számára vagy csak egy további tereptárgy a sok közül. Ez idő alatt az állat enyhe stresszhatásnak van kitéve. A macskákra főként jellemző ez a viselkedés forma. A lakásban vagy az udvaron mindent a sajátjuknak tekintenek és ha új tárgy érkezik akkor ezzel hirtelen nem tudnak mit kezdeni. Komolyabb stresszhatás éri ha teljesen új helyre érkezik a cica. Új hely új szagok úja arcok. Semmit nem tekint sajátjának és ettől a cica fél stresszel. Ilyen esetekben szokott az említett viselkedés forma előjönni. Elbújik, kerekre nyílt szemekkel félősen, szőrt borzolva viselkedik. Ilyenkor nem szabad az állatot további hatásoknak kitenni. Időt kell neki adni, hogy fel tudja dolgozni a környezetet és vele járó hang szag és képi hatásokat. Jó hatással van az egyedre ha valamilyen régi helyről származó rongy játék tál csörgő bármi van mellette amit megismer és bizalommal fogadja. Idő kell adni a cicának és elő fog jönni a kád alól. Kíváncsibb és éhesebb lesz attól, hogy több napig a sötét kád alatt tanyázzon.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. January 11. #12583

Ne zaklasd hogy kijöjjön még jobban megijeszted! !! Nagy sokk neki az hogy nem a megszokott helyén van, majd idővel megnyugszik és amint nyugalom lesz akkor kimegy és körül néz.
Inkább tegyél neki valami finom falatot aztán hagyd magára valószínű ha meglát újra beszalad a kád alá. De amint rájön hogy senki nem akarja bántani és ha még jobb helyre került mint volt fel fog oldódni. De az a lényeg hogy soha semmit ne erőltess neki amit ő nem akar!!!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 11. #12582

Meg van ijedve. Te is meglennél, ha hirtelen új helyre kerülsz. Adj neki egy kis időt, hogy megszokjon titeket beszélj hozzá. Előbb utóbb éhes lesz, és kijön, aztán ha megismer titeket, akkor nem fog elmenekülni.