‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte sonykutya gazdi (Sony), 2014. January 13. #2418

Ugatás

A kutyám ha megszólal a csengő elkezd őrjöngeni: ugat, vonyít, ugrál morog hiába szólok rá nem érdekli. hogy lehet leszoktatni?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta sonykutya gazdi (Sony), 2014. January 20. #12635

A kérdező hozzászólása:

Köszi a segítséget mindenkinek!
Csak a csengő zavarja az emberek nem.

Válaszolta Mollys gazdi (Molly), 2014. January 17. #12616

Nálunk is ez a helyzet,ahogy megszólal a csengő ugrál és ugat,tudja h jön valaki.Nagyon szereti az embereket és amint a vendég beér a házba körül ugrálja,megnyalja esetleg lefekszik neki hogy simogassa a hasát,majd rövid időn belül előhozza a játékokat,de az ugatást nagyon nehezen hagyja abba.Amikor már látom hogy sehogysem birok vele behuzom rá a szoba ajtót,akkor elhallgat és lenyugszik....

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2014. January 15. #12603

A falkavezérnek van birtokában a hatalom, hogy eldöntse, hogy mit tegyen az információval, ami jelen eletben a ajtó kinyitása, vagy nem kinyitása.

Tehát, ha a kutya ugat egyet és ezzel jelez, akkor dícséret hiszen neked jelzett, ha tovább ugat, akkor erőteljesen tiltani kell, hiszen TE vagy az, aki a konfliktust/helyzetet meg fogod oldani, vagyis konkrétan aki majd eldönti, hogy kinyitod-e az ajtót. A kutya ne próbálja megoldani, mert alkalmatlan a vezetői szerepre.

Ezt szaknyelvben úgy hívják, hogy vélt és valós veszélyek szabálya. Ne engedd, hogy tovább hisztériázzon, de dícsérd meg, ha jelzett egyszer. Ha folytatja tiltsad le határozott tiltószóval. Ne cibáld, ne szorítsd le, hanem szóval tiltsad határozottan...

Annyit még elérulhatnál közben, hogy mi történik akkor, ha mondjuk kinyitod az ajtót? Akkor odamegy és morog arra aki jön, vagy csak izgatott, mert jön valaki és örül neki? Tehát maga a csöngés váltja ki belőle, vagy a tudat, hogy csöngés azt jelenti, hogy jön valaki, és nagyon szereti a vendégeket, akikre ugrálni kezd lletve teljesen izgatott állapotba jön?

Ha segítség kell szívesen segítek privátban.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. January 14. #12601

Szerintem nem kell erről leszoktatni.Nálunk a kutya nagyon jó őrző védő szerepet töltött be a lakás védelmében,így egyáltalán nem baj ha ugat ha megszólal a csengő.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 14. #12596

A kutyáknak nagyon érzékeny a füle, erősebben hallják a csengőt. Ezért ugatja a szirénázó mentőt is sok kutya. Erről nem lehet lenevelni, vagy ha le lehet, azt nehezen. Tereld el a figyelmét labdával, vagy más játékkal. Az oldalba bökés jó kizökkentés, de ennél a problémánál nem sokat ér. A póráz csak feszültséget okoz, a kutya még inkább úgy érzi, hogy azért van pórázon, mert meg kell védeni a gazdát. Így az sem jó. Szerintem a figyelem elterelés lehet a leghatásosabb, de ha csak a csengőt ugatja, akkor az nem tart sokáig, annyira nem zavaró, gondolom nem csöngetnek mindig hozzátok. :)

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. January 14. #12595

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4852125-kutyank-a-csengore-megbolondul-rohangal-sikitozik-tiszta-idegbeteg-lesz-mit-

"Pórázra vettem a kutyát,jeleztem tesómnak nyomja meg a csengőt,amikor elkezdett ugatni egy picit rántottam a pórázon majd oldalba böktem (Ceasar Milan módszerét használva).Na ezt egy jó darabig eljátszottuk.Minden nap gyakoroltuk.Volt amikor megfogtam a nyakbőrét és hátra fektettem míg szólt a csengő. Azután pedig póráz nélkül gyakoroltuk és ha csöndbe maradt a csengő szóra akkor jutifalat dicséret.Ha elvakkantotta magát oldalba bökés és egy határozott "csönd!!!".Pár hét alatt leneveltük.Néha néha ugat,de elég azt mondani,hogy "csönd" egyből elhallgat.De már ritkán kell rászólni

Próbáljátok meg ezt.De ajánlom,hogy sok kutya nevelés könyvet olvassatok,mert a leírtakból nem nagyon tudtok kezelni néhány szituációt!"

Szerintem segit