‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. February 01. #2437

Gonosz kis 3 hónapos kuvaszunk nagyon durván játszik. nem harap igazából, de karcol, fáj, nyomot hagy a harapása rajtunk.

Mindig reagálunk a harapásra. kipróbáltuk a kölyökkutya visítást, hogy felfogja, durván játszik. meglepődve nézett, majd folytatta a harapdálást. nem volt testvére, ez nem jött be. ezeket próbáltuk még többször: rászóltunk és összeszidtuk, abbahagytuk a játékot, megfogtuk a nyakán a szőrt. ez utóbbi volt a leghatásosabb, mert alig fogom meg a nyakán a bőrt, már visít, mint akit ölnek, mert tudja hogy ez büntetés, pedig nem okozok fájdalmat. egyébként okos kutya, már sokat tud, rengeteget játszunk vele, és tanítjuk. de ez a durvaság azonnal előjön, ahogy a játék hevében izgalomba jön.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 08. #12707

Csak kitartás, idővel leszokik róla! :)

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. February 06. #12701

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat. Kipróbálom. Valóban a csöppségem emlékezete még nem tart tovább 5 percnél, ha tovább haragszom, fogalma sincs miért. De az összes harapást "megtorolom" rászólással, játék abbahagyással. Az is nagy büntetés neki. Már azóta óvatosabb lett, de még nem teljesen érzi a foga erejét. Igazából jobban szeretném ,ha egyáltalán nem fogna meg a fogával, mert a gyerekeket megijeszti vele.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 02. #12688

Én nem teljesen értek egyet Sonyval. Egy alig 3 hónapos kölyöknek nagyon durva lelki trauma lenne, az egész napos hanyagolás. Odáig oké, hogy rákiáltasz, hogy hagyja abba, és elmész másik szobába. De az, hogy utána egész nap nem szólsz a kölyökhöz, az nagyon megviseli. A büntetés akkor hatásos, ha max negyed óra múlva föloldjuk. Persze máshogy kell büntetni, ha pl szétszaggatja a lakást, vagy ha játékból megharapja a kezed. Azt ajánlom nézzétek meg ezt a műsort, elejétől a végéig. A többi rész a TV2 honlapján van rajta. www.egyikkutyamasiknem.hu -Sokat lehet belőle tanulni, és biztos segít megoldani a problémát. :) Egy kuvasz eleve nem könnyű eset, ha van a közeletekben jó kutyaiskola, akkor nem árt kutyaoviba elvinni.

Válaszolta sonykutya gazdi (Sony), 2014. February 02. #12686

Ha most nem tisztázod vele ki a főnök a játékban nagy korában is ezt fogja csinálni és egy 40-50 kg-os kutya ha durván játszik abból sok baj lehet.

Válaszolta sonykutya gazdi (Sony), 2014. February 02. #12685

Nekünk is ezt csinálta. Ilyenkor rá kell ordítani majd szó nélkül bemenni a házba vagy egy másik szobába és be kell előtte zárni az ajtót. Tilos hozzá szólni akkor se ha nyüszög. Majd fél óra múlva kimész odahívod és azt mondod: Ugye még egyszer nem csinálsz ilyet? Utána egész nap ne legyél vele aranyos. Ha ezt egy párszor eljátszod meg fogja érteni. Rájön ha karmol nincs játék és abbahagyja. De ezt következetesen akár 5-6 alkalommal is el kell játszani. És nem elég ha csak te haragszol rá a családodnak is veled együtt kell csinálnia mert ha ők közbe szeretgetik a kutyát nem fogja érdekelni, hogy te nem vagy ott. A másik meg az ha játék közbe amikor harap lenyomod a hátára fordítva és hiába kapálózik úgy tartod majd ha lenyugodott elengeded. (nekünk az első jobban bejött)