‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte anyugold gazdi (mollcsi), 2014. February 09. #2446

Mit tegyek, hogy a kutyám ne támadjon és harapjon?

4 hónapos malamut kölyköm van, nagyon agresszívan harap, közben morog és ugrál, támad. próbáltam mindent vele, néha odacsapok neki, mert nem tudom féken tartani. a lakásban szótfogad, ül, fekszik, és nagyon okos, de kinn a szabadban nagyon támad, mintha megőrült volna. nem tudok már vele mit kezdeni. nagyon szeretem, de kinn nem bírok vele.másnak is van ilyen problémája? kinövi ezt valaha?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. February 11. #12727

Nálunk is ugyan ez a helyzet, csak a lakásban is agresszív időnként. A kutyaiskolában azt mondták, hogy ne játszunk olyan játékokat, mint a kötélhúzás, mert én vagyok a préda oldalon akkor. De ez a tanács, amit itt adtak, hogy hagyd abba azonnal a játékot, nagyon jó. Én is ezt csinálom. Persze 5 perc múlva folytatom, mert tovább nem tart a kutya emlékezete, de így is már sokat javult a viselkedése a kis kuvaszomnak. Vele meg különösen kell vigyázni mert vérengző fenevad is lehetne, ha nem neveljük okosan. De szerencsére aranyos, és imád minket.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. February 09. #12715

Szia! 4 hónaposan valószínűleg még nem agresszivitásról van szó, ha nem játékról,csak épp túl vad. Neked kell jelezned felé, ha fáj pl. jajgatással. Vagy esetleg egy kutyaiskola ovis csoportja is jót tenne neki. Ott a többi kölyökkel megtanulja,hogyan is játsszon. :)

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2014. February 09. #12713

Szia, mi az a "minden" amit probaltal vele? Odacsapni semmikeppen ne :) Altalanos tanacs, hogy ha jatek kozben harapmorog barmi, azonnal abbahagyod. Felalllsz, megfordulsz, olbeteszed a kezed es vege. Bementek es kesz. Sokadjara ra fog jonni, hogy nem szabad harapnimorognibantani jatek kozben. Ehhez kitartas kell, de szerintem par naphet alatt megtanulja. Nincs olyan kutya, aki ne tanulna meg. A tied meg nagyon fiatal, plane fogekony a tanulasra. Viszont semmikepp nem szabad tovabbjatszani akkor, ha barmi olyat tett, ami neked nem tetszik. Nincs szidas, odacsapas, hanem egyszeruen vege a jateknak. Bementek es ennyi. Nem foglalkozol vele tobbet. Ra fog jonni h mi a baj.