‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Leonetta gazdi (Süti), 2014. February 09. #2449

Mitől kophatott le a kutya foga?

4 éves lesz augusztusban. csontot csak ritkán kap, száraz eledelből softmixet kap,ami puhább mint a többi fajta. így nem értem mitől kophatott el ilyen mértékben. -szeretném elkerülni, a további gyors fogkopást, ezért fordulok hozzátok,hátha akad valami tipp, mi okazhatja.

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2014. February 10. #12721

Szia! Egy ismerősöm kutyájának attól kopott le gyorsan a foga elöl, hogy a játékért túl hevesen nyúlt le, ez által a fogaival nem kicsit érintette a talajt (föld, fű, kavics, murva, beton járda, tehát bárhol). Későn lett észrevéve, de most már a további kopás ellen tudnak tenni, olyan formában, hogy csak puha részre (fű) dobják a játékot. Ez mondjuk a hátsó fogakat nem érintette, nem tudom nálatok mi a helyzet. Amíg nem vagytok otthon lehet folyamatosan rág valami olyasmit, ami ezt a hirtelen kopást eredményezi, de az is lehet, hogy nem elég erős a fogzománca.