‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte beatrix23 gazdi (Lucy), 2014. February 12. #2452

Hogyan szoktassam r a kiskuty mat (3 és fél honapos) hogy kint végezze el a dolg t a szabadban?

Sziasztok! csal di h zban lakunk. amikor elhoztuk tenyésztotol,még nem lehetett kivinni,meg kellett v rnunk az utolso olt s t,plusz egy hetet amig hat,mivel kobor macska is bej r az udvarunkba. igy a h zban végzi a dolg t. meg prob ltuk torolkozore szoktatni,(2db) hogy oda pisiljen,kakiljon,mert a szagot megtartja. elso héten persze nem volt egyszeru,ut na 2 napig azon végezte el a dolg t. azt n megint elkezdet mindenhova! vettunk helyhez szoktato cseppeket,ami megint csak nem haszn l! egyre surubben megyunk ki sét lni a kertbe,viszont kb 10-15 perc,maximum fél ora és nyuszog! valamikor 5 perc ut n. nagyon gondolkodom,egy pulcsiban,mert lehet f zik,ez a baja,és ezért v rja meg mig bejovunk. (egyszer pisilt kint ez ido alatt,akkor megjutalmaztam,jol megdicsértem).
bentre is kellene egy megold st tal lnom,mert éjszaka is pisil,kakil.
kutya almot javasoltok,vagy pelenk t vagy esetleg valami m st?
kérlek segitsetek! :) elore is koszonom a v laszokat! szép napot!

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. February 28. #12795

Szia beatrix! A kutyák ennyi idősen többségük nem teljesen szobatiszta.Van olyan kutyus aki féléves vagy 1 éves korára válik szobatisztává.Légy türelemmel és kitartó takarítást!:)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 13. #12737

Ha megnézed az eddig föltett kérdéseket (kereső) akkor ott esetleg találsz hasznos választ! :) Amúgy még elég kicsi a kutyád, ennyi idősen nem tudja szabályozni magát. Sajnos saját tapasztalatot nem tudok írni, nekem nem volt benti kutyám még. Így nézz szét interneten, meg itt, biztos találsz valamit. Rendszert vigyél a sétákba. Mert ha megszokja, hogy minden nap egy időben viszed ki, (naponta többször) akkor megtanulja visszatartani addig. :)

Válaszolta beatrix23 gazdi (Lucy), 2014. February 12. #12734

A kérdező hozzászólása:

Koszonom szépen a jotanacsokat Kira gazdi! Ma elég sokat kint tudtunk maradni,meg menni,az ido kedvezett szamunkra! végre, 2szer pisilt kint! :) A kaki teleportalas jo otlet lehet! Csini gazdi! ne haragudj,de kulfoldrol irok,és ha beutom az ékezeteket szokasomhoz hiven,akkor kimaradnak néha a betuk. talan ezért nem értelmezheto. a szobatisztasagrol kérdeztem és hogy most szoktatom hogy kint végezze el a dolgat az udvarban séta kozben. de altalaban amikor bejovunk kényelmesebbnek érzi. ma m r 2szer szerencsésen sikerult! :) ha van esetleg tipped,szivesen fogadom! :)

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. February 12. #12732

Én sosem használtam kutyapelust,se újságpapírt :) Bentre semmit nem használtam.Ha mégis becsúszott egy pisi vagy kaki azonnal felszedtem és felmostam,hogy a szagot eltüntessem(sosem büntettem úgy a kutyát hogy a fejét a végtermékbe nyomtam.elég buta szokás ez emberek körében) Én azt javaslom,hogy a kutyust evés,ivás,ébredés után azonnal vidd ki az udvarra.Akkor is ha látjátok,hogy nagyon fészkelődik,keresi a helyet,forgolódik.Érdemes az udvaron várni egy kis időt(esetleg többet) Mert láttam már olyan kutyát aki fél óra szimatolgatás után találta meg az alkalmas pisi kaki helyet :)Ha kint végzi el a dolgát akkor nagyon megdícsérni.A szobatisztaságra neveléshez idő kell.Ez Kinél több kinél kevesebb :) Ha a fent leírtak ellenére sem végzi el kint a dolgát akkor esetleg megpróbálkozhatsz azzal,hogy a bent elvégzett kakit át "teleportálod" az udvarra.Így érezni fogja a szagot,így jó esetben elvégzi kint a dolgát.Sok sikert :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 12. #12730

ne haragudj, de olvashatatlan, és így értelmezhetetlen amit írsz. Írd le újra, akkor jobban le lehet igazodni rajta! :)