‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. February 12. #2455

Száraz sampon

Sziasztok.tudtok esetleg házilag készült száraz sampon "receptet" mondani ami nem bántja a kutya bőrét? neten ezt találtam.szerintetek ez mennyire lehet jó? http://www.pcas.hu/index.php/hasznos-oetletek?start=37 a kész száraz samponokban nem bízok,persze ha tudtok egy megbízható és bőrbarát márkát mondani azt nagyon megköszönném :) ha nem muszáj akkor inkább nem szoktam fürdetni,viszont néha jó lenne felfrissíteni a kutya bundáját.ezért gondoltam a száraz samponra.válaszotok előre is köszi :)

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. March 07. #12811

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ :) írtam,hogy nem fürdetem ha nem muszáj.Ugye e miatt is kerestem valami más megoldást.6év alatt összesen ha 4* fürdettem(ebből az egyik amikor örökbefogadtam és bolhás volt meg koszos) Rinny esetleg annak a hipoallergén samponnak a nevét leírnád nekem? Nagyon megköszönném.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. March 05. #12810

van az állatok számára is kapható hipoallergén sampon ez nyugtatja a bőrt de én is csatlakozom azoknak a táborához akik azt mondják neked hogy akkor fürdesd meg kutyádat ha piszkos és büdi !!! de tiszta vízzel bármikor lemoshatod

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 13. #12735

Ez igaz. Én a FÜRDETÉST csak akkor ajánlom, ha büdös, vagy nagyon piszkos a kutya. De pl nyáron az én kutyáim pár naponta hűsölnek a számukra kialakított pancsolóban. (kagyló alakú homokozó, vízzel töltve) Szóval magától a víztől nem hinném, hogy bajuk lesz, csak samponnal ne sokat legyenek átfürdetve!

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. February 12. #12733

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a választ :) Én már semmit nem értek.Mindenhol azt szajkózzák hogy a kutyát nem szabad túl sokszor fürdetni ezért is kerestem száraz megoldást.De ezek szerint akkor mégse ússzuk meg a fürdetést még így se?Pedig az egyik oldalon azt olvastam hogy elég a port a bundájába beledolgozni majd kikefélni.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 12. #12731

A száraz sampon elvileg nem nagyon tesz jót a bőrnek, meg utána le is kell mosni, szóval ugyanott vagy, mintha rendes sampont használnál. Nem tudom, mennyire tudsz angolul, youtubeon, és googlen nézz szét. :) http:www.youtube.comresults?search_query=dyi%20dog%20sampoo&sm=3