‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Adetta gazdi (Lilien), 2014. February 20. #2463

Mit kell tudnom vagy elvégeznem ahhoz,hogy améliát (shih tzu) kutyusomat aki törzskönyv nélküli,kutyakiállításra vihessem????

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Tira gazdi (Tira), 2014. March 18. #12841

Mksz cac-on lehet nevezni tk néküli kutyákat is, sőt keverékeket is! Sajnos utólag (tudtommal) már nem tudsz tk-t csináltatni a kutyádnak. Régebben én is szerettem volna a westiemnek, de azt mondták, hogy arról lecsúsztunk már. De tavaly kezdtem el MKSZ-es kiállításokra vinni, ahol ugyanúgy zajlik minden, minden mint a "rendes" osztályokban csak ennek hobby osztály a neve. A nevezés 3000.- és még tagsági kártya sem kell hozzá. Nekem eddig nagyon bejött, 1. kiállításán HOBBY BIS-t is nyert. Ha van bármi kérdésed ezzel kapcsolatban, nyugodtan írj, nagyon szívesen segítek!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. February 20. #12774

törzskönyv nélküli kiállítás csak fajta tiszta kutyáknak olyan nincs keverék kutya kiállításon részt vehetnek törzskönyv nélküli kutyusok is ezek hobbi kiállítások szaktudás nem kell hozzá és általában keverék kutyákat díjazzák csak !! Rendes kiállításra csak törzskönyvel mehetsz érdeklődj a MEOE.nénl hogy lehet még esetleg utólag származási lapot kiállítani és ennek mi a mente de szerintem ez a lehetőség megszűnt ill kérdezd meg a kutyád tenyésztőjét hogy ki tudja kérni utólag papírokat ez költségekkel jár ezt neked ki kell fizetned!!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 20. #12771

http:www.gyakorikerdesek.huallatok__kutyak__43098-hany-honapos-korig-lehet-torzskonyvet-csinalni-a-kutyanak itt vannak még hasznos infók

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 20. #12770

Származási lapot kap minden fajtatiszta kutya, amelynek szülei rendelkeznek származási lappal. A TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT-ban meghatározott feltételeket teljesítő szülők azonosított utódai kennelnévvel megjelölt származási lapot kapnak. Ismeretlen származású szerzett, vagy tálalt, a születése alkalmával nem törzskönyvezett kutya a szerzés, ill. találás tényének hitelt érdemlő igazolása esetén 9 hónapos koron túli küllembírálat alapján, amennyiben valamely fajta jellegének megfelelő birtokosának kérésére "Törzskönyvi Nyilvántartás"-ba vehető. Ennek igazolására "Nyilvántartási lapot" adnak ki. Én ezt találtam. Melyik kennelből van? Beszélj a tenyésztővel, hátha tud segíteni, de nem sok rá az esély, hogy kapsz törzskönyvet.. Esetleg Hobby, kiállításokra tudod vinni, de abból nem sok van.