‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte BükiBianka gazdi (Mia), 2014. March 11. #2478

Mit csináljak hogy a kutyám ne húzza a pórázt?

Mikor leviszem a kutyámat sétálni,sajnos mindig nagyon húzza a pórázt,de már annyira hogy inkább meg akar fulladni,mint hogy abba hagyja a húzást.megpróbáltam azt is hogy elmegyek arra amerre húz de semmi.lassacskán már nem tudom levinni sétálni mert elránt.

légyszi segítsetek!

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. March 19. #12844

Nálunk is van ezzel gond. A kutyaiskolában egy alkalom alatt megtanították a kutyát szépen menni pórázon. Pár napig nekem is ment, majd mikor érezte a kutya hogy nem olyan erős kézben van, újra elkezdte a húzást. Kutyaiskola parancsa: 3 kis rántás ha húz, közben mondani hogy "nem". Ha rád néz a kutya rögtön dicsérni. Mehet tovább. Ha már harmadszor kezd húzni, 1 nagy rántás, és mikor visszanéz újra dicsér. Nekem egy 20 kg-s kutyával elég nehéz ez a módszer. Így mostanában inkább megállok és úgy csinálom a rángatást. Nem olyan hatékony, nem olyan gyors, de nagytestű kutyával nekem így könnyebb.

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2014. March 15. #12829

Nekem is volt ilyen problémám. Én csak pórázon szerettem mindig sétáltatni a kutyust, nővérem viszont mindig elengedte, ezért amit én megtanítottam neki, az kb egy hét alatt el is veszett e miatt a kétféle sétáltatási mód miatt. Következetesnek kell lenni és határozottnak. A kutya érzi, ha nem vagy magabiztos és ez neki sem jó. Amúgy én azt csináltam, hogy amikor már nagyon megfeledkezett magáról és elkezdett húzni, leültettem. Vártam amíg meg nem nyugszik. A rángatás nekem nem vált be, csak a csuklóm és a vállam bánta. Egy kisebb kutyánál lehet, hogy működik ez a módszer, de egy 20-30 kilósnál már nem annyira. Persze lehet, hogy az én módszerem nem tökéletes, de nálam működött. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. March 12. #12822

Szerintem nem jó megoldás a rángatás. Nem igazán ért belőle a kutya. Persze ez csak az én véleményem, de én sosem rángatnám, mert attól nem fog kevésbé húzni szerintem. :)

Válaszolta Leonetta gazdi (Süti), 2014. March 12. #12821

Kutyaiskola mindenképpen megéri, mi is ezzel a problémával járunk oda. sose hittem volna de már most nem húz úgy a kutya mint az előtt ,pedig még csak 2 alkalmon vagyunk túl ! komolyan túlzás nélkül. Ha nincs lehetőséged a sulira akkor pedig Henczy jól írta, így tanítják a suliban is. ott a vezényszó a lábhoz és ha a kutya húz, ha megfeszül a póráz vissza rántod magad mellé és mondod a vezényszót!Fontos a határozottság!!!Határozott rántás határozott kijelentéssel! És ne félj,hogy esetleg fáj neki ha megrántod

Válaszolta Henczy gazdi (Bodza), 2014. March 11. #12820

Szia.Hasonló problémákkal küszködtünk mi is a kutyámmal márt mindent kipróbáltam.Semmire nem reagált ,sokszor teljesen normáltalannak néztek mert rohangáltam fel-alá a kutyával az ellenkező irányba.Nálam az vállt be hogy addig míg nem tudod a kutyádat figyelni megtanítani veszett minden dolog.Ha már figyel rád tudsz vezényszavakat tanítani neki ami sok-sok jutalomfalattal já.Ha el kezd húzni nem egy nagyot kell rántani a kutyuson hanem kettő picit mert azt nagyon nem szeretik és ezt egyből társítani vezényszóval(mellém,lábhoz...stb) és természetesen a jutalom bőven jár minden alkalommal.Nem kevés idő de működik .

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. March 11. #12819

Csak adod alá a lovat, ha arra mész, amerre ő szeretne. :D Elég egyszerű trükkje van, hogyan lehet leszoktatni a húzásról. Amint ő elkezd húzni, te hátraarcot vágsz, és az ellenkező írányba mész. Ha húz, akkor megint megfordulsz. És így tovább. Egy alkalomtól ne várj csodát. De ne add fel, csak akkor menjetek tovább az úticél felé, ha már nem húz. :) Ezeket nézd meg, itt látható rögtön az első részben ilyen probléma. www.egyikkutyamasiknem.hu 3-4 séta alatt belejön, hogyha nem húz, akkor mentek, és nem forgolódtok.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. March 11. #12818

vidd el suliba és ott meg tanítják neked hogy hogyan kell szépe pórázon vezetni a kutyádat amúgy az nem megoldás hogy arra mész amerre rángat a kutya neked kell a kutyát vezetni és nem fordítva ha húz rántsd vissza lazítsd el a pórázt és ezt a folyamatot addig ismételd amíg ő nem adja fel de amúgy vidd el suliba mert ott mindent személyesen meg tudnak magyarázni és mutatni !!