‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Leonetta gazdi (Süti), 2014. March 20. #2487

Hogyan lehet megtanítani a kutyának,hogy idegentől nem fogadjon el ételt?

A szomszédaink folyton etetik a kutyát,aminek következtében sajnos nagyon elhízott, mire kiderült hogy napi szinten +1 doboz fagyis doboznyi kaját kap már 45kg volt. :( hiába beszéltünk velük,hogy ne etessék ,ez azóta is tart, így arra gondoltam könnyebb ha a kutyát nevelem rá,hogy ne fogadja el. milyen módon tudnám neki megtanítani ??

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Zsófia10 gazdi (Zizi), 2014. April 24. #12951

Ismered a Lassie hazatér c. könyvet?Ha igen,akkor csináld úgy,mint Sam:letett egy darab húst és tett bele borsot és miután Lassie megette,égett a torka és megtanulta,hogy ne fogadjon el idegenektől kaját.

Válaszolta csillaggyuri gazdi (Kyra), 2014. March 27. #12864

A szomszéd válalja-e azt a felelösséget,hogy ha valaki meg mérgezi a kutyádat mert az etetés erre is mehet mond meg a szomszédodnak ha valaki megmérgezi a kutyádat akkor ö lesz az elsö számu gyanusitott és ez jogi következményeket von maga után.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. March 21. #12855

A kérdező hozzászólása:

Akkor ez az ötlet elvetve, marad a szomszéd meggyőzése!! Köszönöm a segítséget !! :)

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2014. March 21. #12854

Az a baj, hogy a szomszéd a kutyád számára nem idegen. Benne már bízik és megszokta, hogy kaját kap. Tényleg a szomszédot kell meggyőzni! Remélem, sikerrel jársz :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. March 20. #12851

Ne add föl, mert ki tudja mitmennyit ad a kutyának... Ha nagyon nem hatja meg a szomszédot a szóbeli kérés, mondd neki, hogy ha nem áll le, akkor a jegyzőnél teszel panaszt!

Válaszolta Leonetta gazdi (Süti), 2014. March 20. #12850

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! Sajnos ennél jobban nem tudjuk elzárni a kutyát a környezettől,direkt a hátsó kertben van ,nem mehet előre,mert ott is mindenki csak simogatná az utcáról nap hosszat. Hátsó kertből már az egyik szomszéd nem éri el, most derült ki,hogy a másik is tömi,szóval szuper. Szólunk neki mindenképp még egyszer.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. March 20. #12847

Meg lehet tanítani, hogy ne fogadjon el ételt, de az itt nem fog segíteni. Nem tudod úgy különzárni kutyát, hogy a szomszédok ne férjenek hozzá? Mondd meg határozottan a szomszédoknak, hogy te is adsz neki enni, a te kutyád, ez nem rájuk tartozik! Nem is értem az ilyenek mit gondolnak? Én is adok egy-egy kocka párizsit a szomszéd kutyusnak, de nem az, hogy napi szinten..... Esetleg ha nagyon nem akarnak leállni, jegyzőnél tehetsz panaszt. Gondolom valami maradékot adnak neki, így az sem megoldás, hogy te kevesebbet adsz neki, így nagyjából a szomszédok etetnék, mert akkor még beteg is lesz..

Válaszolta Dóra gazdi (Zsömi - admincica), 2014. March 20. #12846

Szerintem őszintén szólva ez lehetetlen küldetés. A szomszédokkal kellene erélyesebben beszélni, hogy a kutya beteg lesz, ha ezt így folytatják. Ezt senki sem akarhatja.