‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Zittyke gazdi (Süsüke), 2014. April 22. #2512

Hogyan szoktassam le?

A kutyám eléggé szokott húzni séta közben? hogyan lehetne leszoktatni erről? mit tanácsoltok?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kikkih gazdi (Fiffancs), 2014. May 29. #13078

Nekem a kutyám még kisebb volt irtó nehéz volt levinni,mert olyanokat rántott rajtam,hogy felszántottam a betont,aztán meguntam és itthon,a házban vagy lent egy nyugis helyen jutalomfalattal megtanítottam neki,hogy igazodj.Mikor elhangzik ez a szó egyből mellettem jön.Nem könnyű,de jutalomfalattal minden lehetséges :) Ez lehet csak nálunk vált be,de szerintem érdemes kipróbálni.

Válaszolta foltoska gazdi (Foltoska), 2014. April 24. #12948

Én most járok kutyasuliba Foltossal. Ott egy palack vízzel neveljük a kutyát. Ha elébem akar jönni, (ha elébem megy, akkor már húzni is akar többnyire) akkor egy NEM kiáltással le kell locsolni a kutyát. A kutyus megijed és egy idő után összeköti a NEM-szót egy kellemetlen érzéssel és akkor már a NEM-re nem fog előremenni és húzni. Nálunk ez egyre jobban működik, már nem is kell mindig a víz, mert kezd berögződni Foltosnak, hogy a NEM-re nem szabad azt csinálni amit ő szeretne. Ha sétálni viszem, akkor amikor kell mellettem, vagy mögöttem jön a NEM és a víz hatására. Ha séta közben szeretném, hogy szabadabban mozogjon, szaglásszon, akkor kiengedem a pórázt és azt mondom, hogy MEHET. Ekkor persze elébem is mehet, ahogy kedve tartja. Természetesen szabadon is nagyokat futtatom, szerencsére a Duna parton vannak olyan részek ahol ezt megteheti és úszhat is.

Válaszolta Katus4 gazdi (Molli), 2014. April 23. #12947

Ahogy húzni kezd megfordulsz vele és ez addig amíg nem húz már! Nagyon türelmesnek kell lenni!

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. April 22. #12944

http:hu.lmgtfy.com?q=kutya+h%C3%BAz