‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. April 26. #2518

Mit csináljak , ha a macskámnak elvan törve a lába ?

Sziasztok , segitsetek nagyon megijetem nem tudom mit csináljak ha a macskámnak el van törve a lába ? ( és az orvost ne ajáljátok mert egy faluban élünk és sehol a közelben nincs állat orvos)

kategória: macska, válaszok száma:16, kérdés értékelése:-8

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. April 26. #12962

? ? ? ? Ha faluban élsz elviheted tömegközlekedési járművön vagy személygépkocsival szomszéd településre ahol van állatorvos... ennyi... ha meg nincs pénz vagy nem érdekel annyira hogy időt és energiát pazarolj a szállítással...akkor nem kell állatot tartani és kész!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. April 28. #12978

Az adatlapod szerint Magyarországon laksz. Egyébként meg mit vártál,milyen választ kapsz erre a kérdésre? Mit lehet vele tenni azon kívül,hogy orvoshoz viszed? Be kellene gipszelni,fájdalomcsillapítót adni neki. Vagy összeforr magától is,csak éppen addig szenved szegény macska és ki tudja milyen állapotúra forr össze. Szerintem ennél többet nem igen lehet segíteni virtuálisan.

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2014. April 29. #12980

Ha nem viszed állatorvoshoz, azon kívül, hogy szenved a macska, rosszul fog összeforrni a csont. Nem beszélve, hogy akármilyen fertőzés kialakulhat, attól, hogy a macskán belül tört el a csont. Nem akarlak megbántani, de én németben élek és ha itt nem lenne rendes állatorvos, akkor is kb 13 óra alatt hazaérnék Csongrádra a házi állatorvosunkhoz. Ezért is lettél "lehülyézve". Amúgy telefonon nem lehet kihívni az állatorvost? Lehet felárat kérne, de ha rendes, akkor részletben is ki lehet fizetni az orvosi költséget. Én tuti ezt csinálnám, ha Kukutyimban laknék.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. April 27. #12971

Ez most komoly? Először is,milyen kérdés ez? Na vajon mit csinálj! Vidd el az orvoshoz! Ja,hogy 3 napra van egy állatorvos? Azt meg,hogy csinálod? Még gyalog is előbb oda lehet érni egy állatorvoshoz. Egy ember egy óra alatt hat km-t tud megtenni. Ez azt jelenti,hogy ha gyalog indulsz akkor három napi gyaloglás után ha naponta nyolc órát gyalogolsz akkor 144 km-t teszel meg. Gondolkozz már egy kicsit mielőtt ilyen hülyeségeket irkálsz.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. April 28. #12972

Ha jól látom Magyarországon laksz, így tutira nincs 3 napnyira az állatorvos, mert még ha Győrből mennél Szegedre az sem lenne három nap észlény..

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. April 26. #12961

http:www.gyakorikerdesek.huallatok__macskak__688602-a-cicanknak-nehany-napja-sajnos-eltort-a-laba-de-nincs-penzunk-allatorvosi-keze ÁLLATORVOS. Gondolkodj egy kicsit...ha neked törne el a kezed,és nem lenne orvos a faluban...? Ha szereted azt a macskát a távolság már nem számít..

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. April 27. #12966

:S Miért hol élsz? A Déli sarkon, Grönlandon vagy a Marson? Nehezen tudom elhinni hogy 3 napnyira lakjon valaki egy állatorvostól ha autóval busszal vagy vonattal menjen el.... Nevetséges...

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 02. #12989

Már bocsi, de állatok közelében muszáj állatorvosnak lennie 1. 2 ha nem tudsz megfelelően gondoskodni róla, akkor NE vállalj be háziállatot!!!

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. April 28. #12973

Ez most komoly??? Vannak ilyen gazdik? Az ilyennek miért kell háziállat?????? Jézusom :S

Válaszolta MLaura gazdi (Csipesz), 2014. May 05. #13000

Szia! Akármilyen messze van a doki, vidd el. Ha nem megfelelően forr össze a csont, a cica örökké sántíthat, a törés elfertőződhet. Én annyira szeretem a cicámat, hogy bárhová elvinném. Igaz hogy a közelünkben 3 orvos is van de ez mellékes... Üdv.: MLaura és Csipi

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 07. #13014

Szintén állatorvosra szavazok, minél előbb! Nemcsak rosszul forrhat össze, de nyílt törés esetén el is fertőződhet, ami a életébe is kerülhet. Ha semmiképp nem viszed orvoshoz, legalább tedd sínbe a lábát, de minél előbb, hogy jól rögzüljön. Ezt elsősegélynyújtásként ajánlják embernél is, de talán nála is megoldható. Két vastagabb bot közé, amit akkorára törsz, mint a lábhosszúsága, teszed az eltört lábat és jól körbefáslizod, mondjuk gézzel vagy valamit olyan anyaggal, amiből hosszú csíkot tudsz készíteni (szalagszerűen). Ettől függetlenül még mindig orvost javaslok, mert nagy fájdalmai is lehetnek.

Válaszolta vandafürge gazdi (Vanda), 2014. April 27. #12970

na jó azt nem hiszem el hogy egy rohadt állatorvos 3 napnyira van -.-