‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte mimaltan gazdi (Döme), 2014. April 27. #2519

Mi a baja a macskámnak?

Miért pisil szanaszét minden este a macskám? napközben eleget foglalkozok vele, szeretgetem, játszok vele. nem rég kapott rendes macska wc-t, de azt is csak úgy használja, ha az ajtaja nyitva van. macska almot is váltottam, hátha az volt a gond, de sajnos még mindig fenn áll a probléma. ezen kívül van még egy olyan is, hogy nagyon sűrűn jár pisilni. nem zavaros a vizelete, nem is véres, már megfigyeltem. 9 hónapos ivartalanított kandúrról van szó.

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. April 27. #12969

Szia! Nekem a Gömbi 3 éves nem ivartalanított, lakásban tartott cica és ő neki is van ez a rossz szokása.Ha tiszta az alom neki akkor is oda pisil az ágyba a helyemre ami elég kellemetlen.Nem tudom miért csinálja.Néha a kutya fekhelyére is.És máshova is.Sztem jelöli a területét a lakásban.Én nem tudtam megoldást rá kitalálni ha észlelem pont csinálja rászólok.Nincsen egészségügyi problémája és mégis csinálja.

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 02. #12988

Szia! Sajnos a nem ivartalanított cicámnál (Kiba) is csinálja. Tegyél a lakásba több alomtálcát!!!(lehetőleg pl a nappaliba legyen legalább 1 és pl a folyosón és egy a hálószobában.(ez az ideál! 3 cicaWC 1 cicának! Legyen köztük fedett, nyitott is :) ) Ahova pisil, rögtön takarítsd fel és tegyél rá citromsavas vizet(ez hatásos) és erős tisztító szerrel szutykold fel.(akár ráönthetsz egy keveset, és rajtahagyhatod állni 5-10 percig. Hiába hogy ivartalanítva van, még jelölhet, csak enyhébb szaggal. A ház környékén ólálkodó kandúrok, megjelölhetik a ház falát, vagy a kertben egy részt(hiába van kutya letojják). Esetleg az ablakon keresztül láthatják egymást. Ilyenkor a cicád a területét és benneteket véd. Vegyél neki egy cicahámot, és vidd ki naponta de legalább 2 naponta sétálni! Szép lassan hozzászokik majd!Így a ház körül is intézheti dolgát és biztonságban tudja majd magát és titeket. Napi 3X nézd át az almot, szedd ki amit benne találsz. Ajánlom a Biolux almot, ez olcsó de jó! Bár nm csomósodó de megfelelő. 2-3 naponta a cicaalomra önts egy kevés frisset. Heti 1 vagy 2 cseréld ki szükség szerint. A

Válaszolta MLaura gazdi (Csipesz), 2014. May 05. #12999

Szia! Ha mindenhova odavizel szidd le, nyomd oda a fejét ahova odapiszkított (persze ne úgy hogy görcsöt kapjon a nyaka). Én eleve nem kedvelem az ajtós macska wc-t, mert láttam már olyan macskát, hogy ha bement nem akart kibújni. De szerintem nem a wc-vel van a baj. A Biolux alom a legjobb szerintem.A sok vizelés miatt vidd el állatorvos. Ha szobatisztán került hozzád, fura hogy erre szokott rá, lehet hogy az ivartalanítás nem jól lett elvégezve. Viszont ha nem szobatiszta, meg kell rá tanítani, ahogy az elején megemlítettem a fejodanyomást, ha kakil, meg tedd bele az alomtálcába és mutasd meg neki. Ha látod hogy wc-ni készül tedd az alomtálcájába, és ha ki akar menni, ne hagyd neki, aztán rájön hogy ott wc-zhet. Üdv.: MLaura és Csipi