‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bianka03 gazdi (Vilu), 2014. May 02. #2522

A kis macskám nem képes enni és inni! mi lehet a baja?

A kis cicám már elég nagy ahhoz hogy igyon egyen de nem iszik és nem eszik! azt is próbáltam hogy a száját langyos tejjel be kentem...le is nyalta,de nem kapott kedvet az iváshoz,az etetést inkább ki se próbáltuk mert el szaladt,amikor meg fogtam akkor meg ki bújt a kezeim közül! mindig az anyját keresi és amikor ott van rögtön az anyjához megy és ott iszik! injekciós tűvel még nem próbáltuk mert lehet hogy ki köpné..de ezen meg se lepődnék mert ha úgy nem issza hogy hogy a száját langyos tejjel be kentem akkor sehogy sem! köszönöm a válaszokat!

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta bianka03 gazdi (Vilu), 2014. May 14. #13029

A kérdező hozzászólása:

Sziasztok! Köszi mindent,csak egy bajom van! Most kéne el hoznom mert az anyja már nem szoptatja!!! Próbáltam mindent,de az ANYJA KÖZBEN RUGDOSSA A FEJÉT! Nagyon félek egyedül hagyni szegénykémet,mert lehet valami baja esik! Most kéne el hoznom! Sziasztok

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 06. #13011

Ha van mami cica, akkor minek erőltetni az evést? Minél tovább szopik, annál egészségesebb és ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Az embereknél is így van, de az állatok pláne tudják, hisz vezeti őket az az ösztönük. Ha a mama gondozza, akkor ne avatkozzatok bele a dolgokba, majd elválasztja, ha úgy érzi, hogy itt az idő az önálló evésre. Időnként meg lehet kínálni kiscicáknak való konzervvel, de tejnek megfelel az anyatej, később inkább mindig legyen friss és tiszta víz előtte.

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 02. #12994

A kicsinek még bőven az anyja mellett a heje! Tejbegrízzel(cukor nélkül) vagy tejberizzsel 6 hetes kortól átszoktathatjátok őt a tápra. tejet SOHA NE ADJ NEKI!!!Mert káros hatással van a szervezetére, legfeljebb a külön, cicák számára gyártott macskatejet, de ez bőven nélkülözhető.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. May 02. #12993

Az adatlapod szerint egy hónapos a kiscica. Ennyi idősen még az anyjánál a helye,anyatejre van szüksége. Ha hat hetes koráig nem eszik,nem baj. A lényeg,hogy szopjon,hagyd az anyja mellett,nem kell külön etetni még.