‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte aliceyy gazdi (Cuky), 2014. May 06. #2526

Ez normalis vagy valamilyen betegsege van?

8 hetes kutyusnak hull a szore, nem nagyon csak ha fesulom es ha olbe veszem akkor is marad rajtam nehany szorszall, es gyakran vakarozik.

koszonom

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta kutyus10 gazdi (Charlei), 2014. May 10. #13018

Tudod,a vedlési időszak tavasszal van,szóval nemhiszem hogy betegség lenne,De ha már nagyon vakarózik,és nagyon ritkul,ismétlem NAGYON akkor el kell vinni állatorvoshoz ;)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 07. #13012

A szőrhullás nem gond, ilyenkor tavasszal vedlenek a kutyák. :) Viszont a akarózásra érdemes venni nyakörvet, vagy valamilyen cseppet, ami megvédi a kullancstól, bolhától, és egyéb élősködőktől. Ha ezután sem múlik a vakarózás, akkor nézesd meg állatorvossal! :)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 06. #13010

Lehet, gombás fertőzése is, ami miatt vakarózik és hullhat tőle a szőre. Vakarózhat még: gyakori fürdetéstől, bolhától (még kicsi nem hordhat bolha elleni nyakörvet), allergiás lehet a tápra, amit eszik. A fehér szőrű kutyusok mindig érzékenyebbek, a szomszéd kutyus pl. nem ehet csirkét tartalmazó kajákat. Azért a legjobb, ha egy doki is látja a kutyust, végül is ők az igazi szakértők!

Válaszolta sonykutya gazdi (Alex), 2014. May 06. #13009

Az normális ha kicsit hullik a szőre. Általában ilyenkor a mi kutyánknak is jobban szokott mert kihullik a télre növesztett aljszőre. Ha vakarózik az meg lehet csirke allergia, bolha, vagy idegességükben, értetlenségükben is szoktak vakarózni.