‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Noémi2004 gazdi (lilu), 2014. May 12. #2529

Hogyan tanitsam meg?

A 3éves kutyusom nagyon makacs és hát nem túl okos. meg szeretném tanítani dolgokra
de nagyon nehéz. már kutyaszakértő is próbálta de neki is beletört a bicskája. minden áldott alkalommal elszökik. valaki segitse!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 13. #13022

Mit értesz az alatt, hogy elszökik? Amúgy a leírásodból ítélve egyáltalán nem tisztel téged, nem fogad el, ezért nem figyel. Érdemes elmenni vele egy kutyaiskolába, ott tudnak segíteni! :) A másik, hogy elkezdesz vele klikkerezni, de azt sem biztos, hogy el tudod kezdeni megfelelően segítség nélkül. www.klikker.hu

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 14. #13027

Ebben a témában, nem vagyok nagyon szakértő de: az én kutyusom kóbor volt, aztán menhelyre került. Kétszer vitte egy ugyanaz a gazdi, de végén kénytelen volt visszavinni a kutyabiztonsága miatt, mert utánuk szökött, ha elmentek otthonról. Volt kerítéscsere, társ kihozása a menhelyről (végül a másik kutya maradt), de nem tartotta vissza semmi. Mi már úgy hozhattuk el, hogy csak lakásba, lehetőleg zárt folyosóval. Talán mivel nem vonzotta, azt kerten kívüli világ, nem akart megszökni, de három hónapig abszolút nem engedtük el pórázról séta közben, majd a kutyafuttató következett és most már póráz nélkül sétál. Sok dolgot nem tanítottunk meg neki, már nem is volt már fiatal kutya, csak azt, hogyha hívjuk jöjjön vissza és álljon meg a járdánál (leülni soha nem volt hajlandó). Azt hiszem ez két legfontosabb, az ő biztonsága miatt, ja és, hogy ne kajáljon fel mindent a földről (ez azért nem megy tökéletesen). Ivartalanították már, mert a fiú kutyák a tüzelés idején elvesztik a fejüket, hajtja őket a vérük? Az ivartalanítás után megnyugszanak, bár sokan ezt csonkolásnak gondolják, pedig egészség szempontjából sem elhanyagolandó. Azt nem írtad, hogy honnan szökik? Kertes ház esetén körbe néznék, hogy hol tud kijutni és megpróbálnám orvosolni a helyzetet. Viszont, ha séta közben szökik, akkor szigorúan póráz, hosszabb zsinórral, hogy ne fuldokoljon közben és legyen egy kis szabadsága.

Válaszolta Leonetta gazdi (Süti), 2014. May 14. #13032

Szia!Ha jól látom beagle a kutyus. Ez a fajtára jellemző dolog, nagyon nehéz őket tanítani mivel a szaglásuk a többi kutyához viszonyítva is fejlettebb,ezért a szagok könnyen elterelik a figyelmét. A Cerberos kutya iskola elindított egy kutyás engedelmességi tanfolyamot vadászkutyáknak. Ha van rá lehetőséged szerintem próbáld ki :)