‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. May 22. #2540

Tud valaki pesten belul olyan állatorvost,aki levágná amstaff kutyám fül t ?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. May 24. #13067

Nekem is amstaff kutyám volt és le volt vágva a füle sajnos. Az előző gazdája vágatta le,hozzám már úgy került. Nagyon sokat szenvedtünk a fülével,sokszor be volt neki gyulladva ami nagyon fájdalmas volt számára. Azt mondta az állatorvos,hogy azért mert nagyon nyitott a füle. És soha nem vágattatnám le a kutya fülét,nincs értelme. Csinivel nem értek egyet,az ivartalanítás nem csak arra szolgál,hogy ne legyen szaporulat. Több betegséget meg lehet vele előzni. Az én kutyám minden tüzelés után álvemhes lett,ezért kapott egyszer egy olyan méhgyulladást,hogy sürgős műtétre volt szüksége. Az álvemhessége miatt több emlődaganata alakult ki. Az ivartalanítással ez mind megelőzhető. A fülvágást meg teljesen feleslegesnek tartom,főleg egy amstaffnál. Most,hogy már nem lehet vágatni a fület,"normális" állatorvos nem vállalja,aki meg vállalja az olyan is. Ha véletlen elrontja akkor aztán nem lesz szebb a kutya tőle,ráadásul sok probléma adódhat a későbbiekben vele. Így a helyedben alaposan átgondolnám és mérlegelnék mielőtt megcsinálják. Ugyan olyan szerethető és gyönyörű kutya vágatlan füllel is.

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 24. #13064

Már bocsi. de pl lehet hogy esztétikailag úgy szebb meg minden, és lehet hogy be van bizonyítva, de a kutyák belső fülét védi a FÜL. Ezért is lett betiltva, másrészt ha esetleg versenyre vinnéd se fogadnák el + törvényes állatorvos már nem vág. Mert állatkínzásnak minősül.

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. May 22. #13059

Be van tiltva.... http:www.mezohegyesiallatvedok.huindex.phpallatvedelmi-jog46-allatvedelmi-toerveny-2012 Kicsit sem sajnálod szegény kutyust? ...

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 22. #13060

Jajj ne gyertek már ezzel a be van tiltva dologgal. Oké, hogy tiltott, de vannak olyan kutyafajták amelyiknek esztétikailag szebb így a feje, és egészségügyi szempontból is jobb nekik a vágott fül, ezt több vizsgálat mutatja. Egy ismerősömnek vágott fülű dobia van, és leírta, hogy hogy működik ez az egész. Lényegében ez egy műtét. Szóval akkor semmilyen műtéte ne legyen a kutyának, mert esetleg egy kis kellemetlenséggel jár? Elárulom az ivartalanítás, ami szuka kutyáknál egy komolyabb hasi műtét sokkal több fájdalommal jár, mint egy fülvágás. A kutya altatásban van, amíg műtik, kap érzéstelenítőt is. Az altatásból fölébredve is kap még érzéstelenítőt sok esetben. Mikor már nem fáj neki (pár nap) akkor kell felkötni neki, erre pontosan nem emlékszem. Szóval szerintem senki ne jöjjön ezzel mert ez hülyeség ez a betiltás.. A kérdésre válaszolva: Magyarországon nem találsz nagyon olyat aki még végez ilyen műtétet. Olyannal beszélj, aki nem rég vágatta a kutyája fülét, hogy hol, meg hogyan. De nagyon figyelj, mert itthon sokan hentesmunkát végeznek, amivel egy életre megnyomoríthatja a kutyád! Ha megbízhatót keresel, akkor feltétlen keress fel olyat akinek van személyes tapasztalata! De ha "sürgős" akkor külföldön találsz olyan állatorvost aki megműti.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. June 19. #13119

ez nem ide való válasz tudom csak csini gazdi annak a mondatára reagálnék miszerint idézem :: az ivartalanítás sem életbevágó egy kutyának sem, hiszen ha odafigyelünk, akkor ivartalanítás nélkül sem lesznek fölösleges szaporulatok.ez részben igaz a szaporulatra értem de hogy az ivartalanítás nem lenne életbe vágó ?? ha minél korábban van ivartalanítva a kutya akkor kicsike lesz az esélye hogy később emlő daganata legyen és abból áttétes tüdő daganata legyen illetve minden tüzelésnél meg van az esélye hogy a kutyánk gennyes méhgyulladást kapjon és akkor jön a harc az életért meg nyilván az ivartalanítás !!! szóval ilyeneket ne írj hogy nem fontos csak mert számodra nem az !!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 24. #13066

Abban is van valami, amit te mondasz Naru, de aki komolyan gondolja a fülvágást, az úgy is megteszi, ha nem itt, akkor majd külföldön. És ha ez állatkínzás, akkor az ivartalanítás, vagy egyéb műtétek nem? Nyilván ezt a fülvágás dolgot lehet venni egy "csak úgy fölösleges" műtétnek, de az ivartalanítás sem életbevágó egy kutyának sem, hiszen ha odafigyelünk, akkor ivartalanítás nélkül sem lesznek fölösleges szaporulatok.