‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tomkesz500 gazdi (Boby), 2014. May 29. #2545

Mikortól lehet tanítani egy kiskutyát?

Van egy kis tacskóm de nem tudom hogy mikortól lehet tanítani.ha tudja valaki légyszíves írjon előre is köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. June 19. #13116

ahogy megkaptad a kutyus már taníthatod is ha meg van a kölyökkori oltása az összes akkor mehet kutya oviba 4 hónapos kórban már!! de addig otthonra egy két tipp ültetéshez tarts fel neki jutifalatot ha leült add oda neki a behívást vagy a gyere szóra tanítást taníthatod neki úgy hogy fogsz egy hosszú rongyot amivel szívesen játszik a kutyus és azzal elkezded kicsit "hergelni " majd ha kellő képen rákapott a dologra elkezdesz ide-oda cikázva futkározni ugy hogy a kutyus fusson utánad közben kedves hangon hívod intenzíven a nevén és közben még mondogatod azt is hogy gyere gyere vagy hozzám hozzám pl az és ha elér téged (érdemes hosszan futni és sokszor hirtelen megfordulni) mindig jutalmazd meg egy kis rongy rángatással és aztán az egész mehet elölről ill később úgy futkározz hogy nincs a kezedben rongy hanem juti falat vagy semmi és akkor jó nagy dögönyözés simi legyen a jutalom ezek csak tippek nekem bevált :)

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. May 29. #13081

Picit összefolyt az egyik mondat: ..ne verd meg és ne is üss az orrára ...

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. May 29. #13080

Bármikortól. Most mennyi idős? Ha már elmúlt 2 hónapos (de akár korábban is) kezdhetsz neki különféle dolgokat tanItani. Ilyenkor az a lényeg, hogy 'megtanuljon tanulni' és szeresse a tanulást. Naponta csak pár percet gyakorolj vele, hiszen még pici, nem tud egyhuzamban sokat figyelni. A tanulást mindíg kövesse játék. Soha ne bűntesd, ne verd megüss az orrára ha nem megy. Mindent szépen, lassan és fokozatosan kell csinálni. Kezd valami egyszerűvel, például az ültetéssel, pacsival. Meg kell tanulnia a házirendet is: hogy mit szabad és mit nem. Minden apró törekvését kövesse hatalmas dícséret. Fontos hogy 1 éves koráig ne nagyon ugráltasd, mert azzal rengeteget árthatsz neki.