‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KinKin gazdi (Buci), 2014. May 30. #2547

Miért támadják meg majdnem mindig idegen kutyák a kutyánkat?

Egy kistermetű keverék kutyám van.ha az utcán,séta közben,más kutyával találkozunk,az esetek többségében agressziven rátámadnak.a mi kutyánk mindig fél és visszahúzodik.vajon,mi lehet az oka?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. June 19. #13118

szerintem pedig azért van ez így az utcán séta közben nálatok mert a kutyusod fiúcska és sajnos nálunk nem sok kan kutyatartó tudja hogy kell a kan kutyáját felnevelni szocializálni úgy hogy kutyájuk nem legyen agresszív támadó a más kanokkal szemben!!!!sajnos ezek a gazdik ráfogják hogy a kanok már csak ilyenek meg hogy az én kutyám nem szereti a kanokat....stb de ez csak kifogás és hozzá nemértés !!! kan kutyák is jól kitudnak jönni azonos neműekkel a jól vannak felnevelve!!! egyetértek az előttem szólókkal csak annyit tennék hozzá hogy ha ismeretlen kutyát látsz jó hangosan előre kérdezd meg milyen a kutya neme és viszonya a többi kan kutyával és ha azt mondják hogy agresszív vagy nem barátságos akkor én át mennék az út túloldalára ezzel is elkerülve a konfliktust !!!

Válaszolta KinKin gazdi (Buci), 2014. May 31. #13087

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen,mármint erre mi is gondoltuk hogy más kutyák megérzik,de először mindig barátkozóan megy hozzájuk...Megfogadom a tanácsotokat és megkérdezem az állatorvosát...köszi

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 30. #13086

Jól írja Bojszi! Attól is lehet, hogy félelmében olyan testjeleket ad, amit a másik kutya félreért, ezért támad. Ha van a közeletekben kutyaiskola, akkor oda érdemes elmenni engedelmes foglalkozásra, ott biztosan tudnak majd segíteni! :)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 30. #13084

Buci mióta van nálatok, mert, ha előtte kóbor kutyus volt, mint az enyém, a sok rossz emlék is okozhat nála félelmet. Az én kutyusom lemerevedik, mikor nem szimpatikus kutya jön szembe, ilyenkor inkább kerülök, hogy ne forduljon komolyra a dolog. Mivel Bojszi lány, így a fiú kutyákkal semmi probléma nincs, de az azonos neműek között, vannak ellenségeink. Ez azt jelenti, hogy már az első pillanattól morogtak és ugattak egymásra, így ezekkel a gazdikkal, általában messziről integetünk egymásnak:) és jó nagyot kerülünk a kutyusokkal. Lehet, hogy nem ezt kellene tennünk, de azt mondom inkább "jobb félni, mint megijedni".

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 30. #13083

Valószínű ez, hogy megérzik, hogy fél és így dominánsan viselkednek vele szemben. Nem szokott morogni esetleg félelmében, mikor másik kutyát lát, mert az is ingerelheti a másikat? Én, ha ennyire nem megy a barátkozás nem erőltetném, mert még több rossz élményt gyűjt be magának. Mivel én sem vagyok szakértő, javaslom, hogy menj fel olyan kutyás oldalakra, ahol kutyák oktatásával foglalkozó szakembereknek lehet kérdéseket feltenni, hátha tudnak okos tanácsot adni neked.