‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. May 31. #2550

Mit tegyek, hogy ne másszon át a macska a szomszédba?

Már rengeteg macska így vesztette életét, hogy átmászott a szomszédba, ahol volt egy vad kutya, és elvette a kiscicák életét. mindent megtettünk értük! téglákat tettünk a szomszédhoz vezető útnál, barikádot, táblákat, de mégis, mégis átmegy, és a szomszéd kutya mindent megtesz, hogy elvegye a cicák életét. és sajnos nem vagyunk itthon mindig, hogy figyeljünk rájuk, se én, sem a családom. most már mit tehetek, hogy ez az eset elkerülhető legyen?

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. June 01. #13092

Az én macskáim benti macskák így kisebb a veszélyhelyzet, bár az egyik 7 hónaposan egyszer kiugrott a 4. emeletről, de szerencsére egy fára esett. Azóta háló van az ablakon, hogy ez ne forduljon elő többször. Részemről, ha ekkora a veszély a szomszédban, ha nem vagytok otthon mindenképp elzárnám őket, olyan helyre, ahonnan nem tudnak kijönni. Gondolom, nehéz bent tartani őket, hisz hatja őket a természet, de talán dróthálóból (csirkeháló) csinálnék nekik a kert kisebb részében egy kifutót, ahol mondjuk van fa, bokor, esetleg feltuningolnál még macskajátékokkal. A lényeg nemcsak a körbekerítés, hanem, hogy fedve is legyen a hálóval, vagyis legyen teteje, hogy ne másszanak ki. Itt lehetne nekik, macskaházat is csinálni nekik, ha nem akarjátok a házba szoktatni őket. Mi a kóbor cicáknak 8 cm hungarocellből csináltunk házat és bevontunk kukás zsákkal, hogy semmiképp ne ázzon be, Kis ajtó nyílás, kibélelve, remek téli szállás lett belőle. Ha ügyes valaki deszkából is készíthet macskaólat. Ötlet még, kempingekben szoktam látni, hogy egy hosszabb pórázon kipányvázzák a cicát, bár ez több cicánál, azért nem annyira megvalósítható. Még fontosnak tartom az ivartalanítást is, így nemcsak az elbarangolásokat, hanem a szaporodást is meg lehet akadályozni. Igaz, tündériek a kiscicák, de azért, hogy szomszéd kutya megegye őket, talán még sem kellenének. Remélem, azért sikerült valami ötletet adni

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. May 31. #13091

Ne engedd ki őket azaz ne legyenek kijárósak. Ez a legjobb megoldás. Így 10-15 vagy akár 20 évig is élhetnek biztonságban, főleg ha ivartalanítva vannak nyugodtan. Én macskáim bentiek és még alomtálca sincs a lakásban, Dinamo éjjel vécézik így ő a nyári konyhában alszik éjszaka és ott van almos edény amiben homok van. Nyarvi a másik meg kikéredzkedik napközben elvégzi a dolgát éjjel meg nyugodtan alszik. Udvarra is ki szoktam engedni őket de csak pórázzal. Ha nem vagyunk itthon mind2en a nyári konyhában vannak nincs velük semmi gond és biztonságban vannak. Amint itthon vagyok természetesen foglalkozom velük. Meg lehet nézni a képeiket nem depressziósak boldogan élik így ők az életüket, én meg boldog vagyok hogy biztonságban vannak.