‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kittikeszthelyi gazdi (szaffi), 2014. June 21. #2557

Miért vakarózik a cica?

A cica már kb ' hónapja vakarózik és nem tudjuk miért pedig nincs benne élősködő és a fülét vakarja és benti macska és 3
orvos is azt mondta nincs benne semmi .

ha valaki tudja miért lehet ez akkor annak a válaszát előre várom!!!

























kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. June 25. #13132

Lehet csak szimplán koszos, próbálj meg neki fülcseppet, az tuti segít. Tapasztalat.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. June 22. #13123

Lehet, ételallergia, pl. valamelyik száraz táp okozhat panaszokat. Az én cicáim, ha túl nagy a szójatartalom hánytak, így azt a tápot többet nem adtam nekik. Ha csak a fülét vakarja, akkor lehet fülatka, bár ezt a dokiknak tudniuk kellene. Vettek tőle kenetet és nézték mikroszkóppal, mert ez szabad szemmel nem látható? Toklász nem lehet, mert benti cica és azt talán egy orvos, csak észreveszi . Javaslom hogy, ha az előbbi vizsgálatot nem csinálták meg nála, akkor menj egy negyedik dokihoz, hátha neki eszébe jut. Az allergia esetén gondold végig, változott-e a környezetében valami (játék, párna, növény) vagy áttértetek-e valamilyen új kajára nála. A fülatkára régen volt egy jó fülcsepp, de sajna már nem lehet kapni, de az Advantix csepp jó bolhára, kullancsra, szúnyogra és nem utolsó sorban a fülatkára is, vagyis elpusztítja is. Nem olcsó, mert csak 1 hónapig ad védettséget, de meg kellene próbálni, mert kár szenvedni hagyni a cicát, és lehet, hogy a fülatka kipusztulása után nem lesz többet szükségetek rá. A vakarózás miatt kihullhat a szőre és véresre dörzsölheti a fülét, ami hegesedve gyógyul és meg is süketülhet. A kutyusoknál a bűzmirigy gyulladása okozhat fülgyulladást, nem tudom, hogy ez a cicáknál is lehet-e így, de az interneten biztos ezt is meg lehet nézni, illetve próbálj rákeresni "fülviszketős" oldalakra, hátha más gazdi is tud tanácsot adni. Remélem, minél hamarabb megoldódik a probléma, jobbulást kívánok!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. June 21. #13122

Lehet olyan élősködő is, amit ti nem láttok, pl valami a fülében. Én mindenképp elvinném dokihoz, bár nem s értem hogy lehet hónapokig nézni, hogy szenved..