‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bianka03 gazdi (Vilu), 2014. July 01. #2563

Hány évesen/hónaposan nem fog játékos lenni egy kis cica?

Nagyon játékos cicám van és nem tudom mikor nem lesz játékos!?
köszönöm a válaszokat előre is!

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 04. #13161

Ez nem kortól függ, az öreg macska is szeret játszani, legfeljebb már nem ugrál annyit. Az én macskáim már idősek, 13 (lásd a kép) és 11 évesek, de a vörös még mindig igényli a játékot és ha nem kapja meg amit akar, szintén agresszív, karmol, harap. Ráadásul ők szobacicák egy emeletes házban, így nem nagyon tudnak hol tombolni. A játék feloldja a feszültséget, az a jó, ha mindennap beiktatsz legalább fél órát és a kert pedig főnyeremény, hisz ott annyi minden történik. Ez így soknak tűnik, de hát az emberek is szeretnek játszani és az állatoknak szintén igényük van rá. A kutyáknál a séta és a pajtásokkal való játék nagyrészt kielégíti az igényeiket, de a cicák, főleg a kicsik igénylik a foglalkozást. Később, azért komolyodni fognak és többet szundikálnak, de a játék azért kell. Segít még egy másik hasonló korú cica befogadása, bár tudom, hogy ez nem megoldható mindig, hisz anyagilag az állattartás nem olcsó, de két macska egymással játszik, lefoglalják magukat. Persze inkább egyneműek legyenek, a szaporulat megakadályozása miatt, vagy ivartalanítás, ez a kertes macskáknál amúgy is ajánlott. A bentieknél meg azért, mert kandúr esetén egy idő után elég büdi lesz a lakásban, ami gyakorlatilag kiszellőztethetetlen. Még egy ötlet, az enyéim, ha karmoltak, akkor megszorítottam a mancsukat, persze nem túl erősen és azt mondtam, hogy nem. Azt azonban tisztáznunk kell, hogy a macska elég öntörvényű, szóval nem annyira nevelhető, inkább ő neveli a gazdit:).

Válaszolta Volfbest gazdi (Donna és Bobby), 2014. July 02. #13156

Szerintem aranyos,játsz vele :D Meg vehetsz neki,vagy csinálhatsz valami játékot,avval biztos el lenne :) Pl házilag felkötsz egy gombolyagot,zoknit egy zsinórra,vagyis ezt felkötöd valahova,ahol játszhat vele,ezt imádják! :D

Válaszolta bianka03 gazdi (Vilu), 2014. July 02. #13155

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek a hozzá szólásokat! :) És hozzá téve,jól van nevelve csak magának azt ki harcolja hogy legyen vele játszva.3hónapos kis cicáról van ám szó,tudom még picike és játékos,csak ha lehet minden egyes percben kellene vele játszani!Ki harcol mindent,a sétát a játszást! Meg amikor játszok vele és a családom állandóan karmol harap,vagy először oda megy dörgölőzik meg minden és utána meg a nyakadba harap a kezedbe a lábadba,legyen az akármi de bele harap,karmolgatja! Nem jó érzés!!! Nagyon szeretem,csak rossz! És akkor ne játszak vele annyit,mert akkor úgy fog fel nőni és játékos marad!? Vagy miii?? De köszi előre is a választ! :) ;) :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 01. #13152

Ha azt szokja meg, hogy sokat van vele foglalkozva, meg játszva, akkor nem fog sokat változni. Nyilván nem marad örökre egy virgonc cica, de mindig szeret majd játszani, ha úgy nőtt fel. :)

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. July 01. #13146

Egyéntől függ.Meg a neveléstől. A macskák többsége játékos is marad...vagyis ez olyan mint a kutyáknál.... ha játszol vele,sokat,akkor az lesz szerintem... :)