‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Bardoo gazdi (Cirmi emlékére), 2014. July 06. #2570

A cicám udvarra való cica.

Ha nyitva van az ajtó akkor bemegy és az asztalra ugrik és az asztalon lévő hurkát vagy más húsfélét lehúzza a földre majd szétmarcangolja és eszik belőle aztán otthagyja a maradékot.ha az ajtó be van csukva akkor az ajtót kaparja.

miért van ez?

kategória: macska, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 10. #13183

Hát, a kaját el kell rakni, ha cica torkos. No, de hát miért is ne próbálná megszerezni, hisz azt hiszi neki készítettétek oda:)))! A kerti macska a ki és bemenetelt az ajtó kaparással jelzi általában. Az én cicám lakásmacska, de néha kikéredzkedik a folyosóra és ilyenkor hangosan nyávogva követeli az ajtó kinyitását. Kaparni akkor szokott, ha be akar jutni valahova, pl. ha kizárom a szobából és ez nem tetszik neki. A kaparásról egy macskaajtóval le lehetne szoktatni, mert azon keresztül szabadon mozoghat, de rögzíthetitek is, ha például nem vagytok otthon és nem szeretnétek, hogy a házban garázdálkodjon.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 06. #13174

Be, vagy ki akar menni? A legtöbb macska elég kényelmes, szeretnek benn lenni, főleg ha ezt szokták meg. De nyilván pisilni, meg körbesétálni, inkább kint szeret a szabadban. A kaját meg ne hagyd az asztalon, ha nem akarod, hogy megegye. :)