‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte BubiT gazdi (Szafika), 2014. July 13. #2573

A cicám széklete kissé pépes állagú és miután elvégezte a dolgát olykor meg kell törölnöm a fenekét mert olyan marad neki... mit tehetnék?

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 14. #13191

A fenti két táptól lehet hasmenéses, hiába száraz tápot adsz neki. Javaslom, azért beszéld meg az állatdokival, lehet, hogy csak másik tápot kellene venned.

Válaszolta BubiT gazdi (Szafika), 2014. July 13. #13189

A kérdező hozzászólása:

Szoba cica, még csak 1 hete van nálunk, kapott féreghajtót is. Általában reggel jó a széklete és a többi pedig "pépes".... Nem értem, csak száraz tápot adok neki, az orvos tanácsára. (Friskies, Whiskas)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 13. #13188

Ha csak néha ilyen, akkor a kajcsitól is lehet, amit kapott. Nem tudom, hogy mit eszik a cicád, de a száraz táptól általában normális szokott lenni. Az én cicámat néha meghajtja egy-egy konzerv, de ez inkább akkor fordul elő, ha más fajtát veszek neki. Ha lágy a széklet, akkor bizony ráragadhat a szőrére, ezért is kell megtörölnöd. Figyeld, hogy mit adsz neki enni és arra, hogy reagál, nincs-e olyan növény a lakásban, amit esetleg eszeget. Udvaros macskák megehetnek valami romlott maradékot, bogarat, ami okozhat ilyet. Ha állandósul a helyzet, akkor mindenképp vidd el állatorvoshoz, mert lehet, hogy kezelésre lesz szüksége. Az nagyon fontos, hogy mindig legyen friss vize, hogy tudja pótolni az elvesztett folyadékot.