‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte viktoriahorvath gazdi (Coco), 2014. July 15. #2575

Mitől hóna alja piros,és egyre csúnyább??
a bal füle, legbelül "véres" ??
baj ha sok vizet és füvet eszik?

1 hete van nálunk a kutyus (2 éves). a hóna alja piros,kis dudoros. nem nagyon vakarja, csak ritkán. nagyon szeret a folyóban mászkálni, fürdeni. lehet a melegektől mint az embereknél?

a füle miatt kicsit aggódom, engedi hogy hozzá nyúljak, megnézzem, inkább esténként vakarja óvatosan.

táplálkozást nézve. reggelente kap vitaminos tápot, főtt hússal, kis maradékkal: leveslevekkel, különböző húsos kajákkal.
séta és parancs szavak tanulás közben jutalom falatkákat. estefelé pedigré fogmosót.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta viktoriahorvath gazdi (Coco), 2014. July 19. #13206

A kérdező hozzászólása:

Már túl vagyunk az orvoson kapott cseppet és tablettát.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 15. #13195

A melegtől nem lehet ilyen probléma. Valamilyen bőrbetegség vagy allergia. A fülébe belemehetett toklász,vagy valami miatt fülgyulladása van. Ezek a problémák mind orvosi kezelésre szorulnak. Mit jelent az,hogy sokat? Általában szoktak füvet enni a kutyák,ebben a melegben pedig több vizet isznak mint télen.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. July 15. #13194

Orvos, orvos, orvos! Minél hamarabb, mert biztos szenved! A törődés és a helyes táplálkozás nagyon fontos, de ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, akkor először el kell vinni dokihoz. Csatlakozom Csini hozzászólásához, lehet gomba, ami magától nem múlik el, csak tovább terjed és akár kihullhat a szőre is. A fülébe belemehetett valami, azért nem engedi, hogy hozzá nyúljál, mert fáj neki. Szóval mindenképp kezelésre szorul, aztán jöhet a finom kajcsi, jutifalat, fogmosó pálcika és sok-sok játék, hogy tudjatok egymásnak örülni:).

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 15. #13193

A hóna alját, és fülét mindenképp nézesd meg állatorvossal, lehet valami gombás fertőzés vagy hasonló is. Melege van, azért megy a vízbe, sok kutya szereti, ha nem nagyon szennyezett a víz, akkor ez miatt ne aggódj, örülj neki, enyémek pl utálják a vizet. A táp minősége sem mindegy, attól is lehet bőrbaja, itt a hónaljára gondolok. A gyakorláshoz jobb a sajt, vagy a virsli, azzal nem telik meg annyira a hasa, így tovább tart a figyelme is. :) ORVOSHOZ mindenképp vidd el a füle és a hónalja miatt!!