‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Picikutyi gazdi (Pici), 2014. July 16. #2576

A kutyám már öreg vagy még nem számit annak?

Van egy 8 és fél éves keverék kutyim közepes termetű ,egézséges kutyám és már öregne számit vagy nem ?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 17. #13200

A nyolc éves kor már idősnek számít. De ezt nem lehet egyértelműsíteni. Egy kisebb termetű kutyánál később kezdődnek az öregedés tünetei mint egy közepes vagy nagy termetűnél. Az öregedés jelei az őszülés,csökkenő aktivitás,több alvás és a fogak romlása. Későbbiekben esetleg rosszul hall már,vagy megsüketül,rosszabb lesz a látása. Ez minden kutyánál más korban és mértékben jelentkezik. Ilyen korban már lehet neki adni idős kutyáknak való vitamint. Az én kutyám még 12 évesen úgy viselkedett mint egy fiatal kutya,de már nagyon ősz volt a pofija,rosszul hallott és rosszul látott. Sok boldog évet kívánok nektek együtt.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 16. #13197

Hát, mondjuk azt, hogy a kamaszkorból kinőtt:):):)! Ha még mindene tökéletesen működik, szalad, ugrál, akkor nincs semmi baj. Az idősebb kutyusok között is vannak olyanok, hogy letagadhat jó pár évet a korából, mert jól néz ki.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 16. #13196

Ez sok mindentől függ. :) Ha jó a kedve, egészséges, meg fitt akkor nem. De az én szintén 8 éves tacskó mixem daganatosan, meg egyre rozogábban már öregnek számít. :)