‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Gitta21 gazdi (kutyi), 2014. July 17. #2577

Ti hogy szoktátok a kutyust szállítani vonaton/ buszon? az megvan, hogy a hordozó, de kibírja olyankor az utat ürítési szempontból? :) (még nincs kutyám, csak szeretnék, de ez elég nagy félelmem)

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. July 18. #13204

Pici kölyköt féléves kor alattit legalább ne szállíts!

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. July 18. #13203

Én a Kirát vonaton utaztatom minden héten oda-vissza.Fonyód és kapovár között.Szájkosár kötelező és az oltási könyve.Jegyet neki is kell venned!Attól függ milyen fajtát akarsz.Legfeljebb 2 kutyát lehet egy embernek egyerre vonaton szállítani.Buszon macerásabb.Nem minden sofőr engedi fel az állatot akár lehet macska dobozzal (szállító) vagy pici testű kutya.....Vonat biztos oda felengedik. Nekem a Kira lakásban tartott és szobatiszta.Ő kibírja a 1,5 órát.Igaz megáll a vonat 10 percre akkor leviszem de nem kell neki semmit sem cask sétálunk addig.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 17. #13201

Milyen termetű kutyád lesz? Ha hordozóra gondolsz akkor kicsi. De van kis termetű kutyáknak való szállító táska is,abban nincs bezárva. Amíg kicsi kölyök addig nem bírja olyan hosszú ideig a szükségleteit tartani mint egy felnőtt kutya. De ha már szobatiszta akkor fogod látni,hogy mennyi az az idő amit kibír. Amennyit otthon kibír annyit az utazásnál is. Azért gondolom otthon sem viszed ki két három óránként. Ha nagyobb termetű kutya akkor szájkosárban lehet szállítani a járműveken. De arra számítanod kell,hogy jegyet kell váltanod neki a járműveken. Ha hordozóban van akkor azt hiszem,hogy nem,de ha nagyobb termetű akkor igen.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 17. #13199

A legtöbb kutya jól bírja a tömegközlekedést. Az én kutyám például az autóban rosszul van és nyáladzik, vonaton vagy buszon viszont semmi baja. Meg mivel az enyém nagyobb kutya, ezért neki szájkosara van, azzal utazunk. :) Tőlünk még sosem kértek jegyet, mert pont jófej sofőrt kaptunk ki, vagy nem tudom, így csak magamnak kellett eddig jegyet vennem. :D

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. July 17. #13198

Hát természetesen ha hosszabb útra mennél, akkor mindenképpen ajánlatos kb. 2-3 óránként kicsit megmozgatni az ebet, mikor a vonat egy helyen hosszabbat áll. Viszont rövidebb utakon nem kell emmiatt aggódni. A kutya szükség esetén tovább is tudja tartogatni a 'nagy dolgát', mint ahogy azt megszokta.