‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte viktoriahorvath gazdi (Coco), 2014. July 19. #2578

Mért nem végzi el kint a nagy és kis dolgát?

Kb 2éves, lassan 2 hete van nálam.
eddig az udvaron végezte el a dolgait,de tegnap be pisilt és még 1-szer mikor én meg ott álltam mellette. kicsuktam kb 2 percre az udvarra lehet annyira sem. (nem bántottam,nem szoktam soha)
azóta meg csak akkor végzi el a dolgait ha megyünk sétálni.
nem értem mért....?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 22. #13215

Ha már nem pisil be a lakásban, csak séta közben végzi a dolgát, akkor nem kell állandóan vinni. Ki kell alakítani egy rendszert, hogy megszokja mikor mentek sétálni és igazodni fog hozzá. Ezek az időpontok a te életritmusodnak feleljenek meg, hogy a séták mindkettőtöknek öröm legyen és ne rohanás. Jó lenne háromszor, de akik dolgoznak ezt napközben nem tudják megoldani, marad a reggeli és legfeljebb az esti kettő vagy egy. Nem ismerem a kutyusodat, de biztos ki fog nála alakulni a rendszer, ha te is betartod. Persze vannak kivételes helyzetek, pl. nálunk, ha valami esti program van, akkor előre hozom a sétát, hogy el tudjak menni. Az én Bojszim fél a vihartól, így ki nem tudnám vonszolni a lakásból, hiába van sétaidő, ilyenkor szintén tolódunk, mert minek küzdjek vele. 2 hét még nagyon rövid idő, még meg kell szoknotok egymást, meglátod minden rendben lesz.

Válaszolta viktoriahorvath gazdi (Coco), 2014. July 20. #13210

A kérdező hozzászólása:

Biztos,hogy lakás kutya. Felénk (külföldön) nem lehet udvaron tartani kutyát. Mi is az ijedségre gondoltunk csak rejtély,hogy mitől. Kő fal veszi körül az udvart. Próbálom minél többet vinni ne tartogassa állandóan.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 20. #13209

Hát, tudni kellene az előzményeket. Eddig hol volt, kinél, lakás vagy udvaros kutyus volt? Így egy kicsit nehéz tanácsot adni. Lehet, hogy megijedt valamitől és ezért nem akar kint pisilni? Viszont, ha sétálni viszed és akkor már bent nem pisil be, akkor nincs gond, legfeljebb neked, mert akkor igényli a sétát. Vannak "kerttiszta" kutyák, pl. az enyém. Mi egy emeletes házban lakunk, de ha valahova vendégségbe megyünk, ahol kert van, Bojszival akkor is el kell menni sétálni, mert csak úgy végzi el dolgát. Pedig menhelyről van, ahol kertszerűen volt megoldva a kennel, de ahogy bekerült a lakásba rögtön alkalmazkodott, ebben szerencsénk volt. Még új a hely neki, ha nemrég van nálatok, finoman azért rászólhatsz, hogy nem szabad, hogy tudja ez nem helyes viselkedés. Csininek igaza van, még össze kell szoknotok.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 19. #13208

Lehet nem szobatiszta és azért? De a két hét kevés idő, még nincs meg az a kapcsolat köztetek, hogy megértse a te szabályaidat, és be is tartsa azokat. Később, ha következetes vagy, akkor alakul ez, és magától észreveszi, mit szabad, és mi az ami már sok.