‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. July 23. #2581

Sziasztok, fajtiszta dobimnak keresek szukát pároztatás céljából, aki tud kérem jelezze, köszönöööm! :)

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 29. #13247

Nem igazán ajánlom a szaporítást, mert sok pénzbe kerül fenntartani őket, főleg kutyákat. És ha már megunod, vagy nincs pénz fenn tartani őket, és nem tudod elajándékozni, szegények az utcában kötnek ki, és egyes sintértelepeken, és menhelyeken. Ugye ezt te sem akarod. Ha nem lesz pénz fenntartani őket, ne PÁROZTASS!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 23. #13217

Minek akarsz szaporítani,ha még azt sem tudod,hogy mit jelent a fajtiszta. Minden kutya fajtiszta,hiszen a kutya egy faj. A dobermann az egy kutya fajta,így fajtatiszta. Ezek után gondolom mennyit értesz a tenyésztéshez,mi szükséges ahhoz,hogy egészséges kiskutyák szülessenek,arról nem beszélve,hogy mennyire érdekel majd a kiskutyák sorsa. Majd a szuka gazdája megoldja,te elintézed az egyszerűbb részét,a pároztatást. Nagyon bízom benne,hogy nem lesz olyan felelőtlen ember aki lehozat egy alom kiskutyát. Úgy gondolom,hogy már épp elég kutya van a menhelyeken,a fajtamentőknél meg sajnos az utcán az olyan felelőtlen emberek miatt mint te vagy. Aki igazán szereti az állatokat,az nem pároztat,mert az állatszeretet nem az amikor a sajátunkat szeretjük,hanem az amikor minden állatot.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 23. #13216

Előbb olvass utána ezeknek a dolgoknak. Először is fajtatiszta, és fajtiszta közötti különbség. Másrészt. A kutyusnak kell hogy legyen törzskönyve, kiállítási eredményei szűrései, hogy nem ad-e olyan betegséget át az utódoknak amit így nem lehet látni, csak majd később kiderül, hogy hopp diszpláziás a kiskutya vagy hasonló, emiatt pedig az új gazdinak sokat kell fizetnie az orvosnál. Tele vannak a menhelyek, és a fajtamentők is, így kérlek gondold át, hogy kell-e még az a akár 10 kölyök ami születni fog? Ki lesz majd a gazdája? Nem mellesleg nagyon drága egy alom kiskutya lehozatala, azt is vedd figyelembe. Szuka vételár: 100.000,- Ft-tól 2000 Euroig Szuka felnevelése 2 és fél éves koráig: Oltások, féreghajtás, kullancsriasztó, vitaminok: 50.000-Ft. Táp: (kutya méretét l függ , vegyünk egy közepes termet , 20 kg súlyú kutyát) 150.000- Ft. (Ugye, hogy nem is a kutya vételára a sok?) Szűrővizsgálatok:35.000,- Kiállítások, tenyészszemle: Na ez egy feneketlen pénznyel , attól függ, hány kiállításra vittük el a kutyát. Átlagosan kiállításonként 10-15 ezer forintot számolhatunk, ha csak itthon megyünk, de külföldre ennek sokszorosa. Vegyünk mondjuk 15 kiállítást és tételezzük fel, hogy nem egy kutyát viszünk, így az útiköltség kevesebb. Így sem jön ki a buli 300.000,- Ft alatt. Fedeztetés el tti állatorvosi vizsgálatok: 20.000,-Ft Fedeztetési díj: (általában 1 kölyök ára, pl. mint amennyiért a szukát vettük) 100.000,- Ft. - Külföldi fedezés vagy spermabehozatal esetén az utazási-szállítási költség: 100-300 ezer Ft, de lehet ennek többszöröse pl. egy tengerentúli kan esetén. Vegyünk egy kedvez esetet: 100.000,- Ft. Születik mondjuk 6 kölyök komplikációmentesen, tehát nem kell külön orvosra költeni. Szülés utáni orvosi vizsgálat: 5.000,- Ft. Kölykök oltásai, féreghajtása: (kölykönként 3 oltás, féreghajtás) 30.000,- Ft. Kölyöktáp: 40.000,- Ft. Törzskönyv, chip, állatorvosi vizsgálatok: (kölykönként 8000 Ft) 48.000,- Ft. Ez összeadva: 878.000,- Ft.