‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Doncsa85 gazdi (Zoe), 2014. July 24. #2584

új kutyus a háznál! hogy szoktassuk egymáshoz őket?!

Olyan kérdésem lenne, hogy van nekünk egy 5 éves vizsla lány kutyus és kb ezelőtt 1 hónapja meghalt a társa ami egy német juhász volt.
most viszont hoztunk egy kicsi kutyust, egy 8 hetes szintén szuka vizslát.
az a probléma, hogy a nagy kutya nem akar vele barátkozni, folyamatosan elszalad előle.
mai nap 2 alkalommal morgott a kicsire, de rászóltam aztán elsunnyogott.
miként lehetne könnyen összeszoktatni őket?!
vagy csak hagyjam rájuk?!
köszönöm előre is!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KispéterKiara gazdi (Szofi), 2014. August 05. #13286

Nekem is ugyanez a problema volt egy nagy németjuhászunk és ő elpusztult van egy yorkikám nagyon hiányzik neki most hoztuk mellé a Szofit 9 hetes és fél tőle a nagyobbik de szerintem hagyd rájuk mert ha elzárod öket egymástól az nem jó hagyd őket mert különben nem fognak összeszokni remélem segitettem:)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 24. #13225

Csini 2 héttel került ide a régi kutyánk halála után. A kutyák nem gyászolnak, csupán hiányérzetet éreznek, mintha nem ott lenne a kedvenc játékuk ahol szokott. Egy ideig fennáll ez a hiányérzet, aztán elmúlik, és a kutyák számára megy tovább az élet :) Egy hónap alatt bőven elfelejtette a régi kutyust, ez náluk így megy.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. July 24. #13224

Lehet még korai volt új kutyát vinni haza. Nem volt sok időtök meggyászolni az előző kutyust, és a vizslátoknak sem hagytátok.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 24. #13223

Legjobb semleges helyen összeszoktatni őket. Az idősebb vizsla lakik ott régebb óta. így betolakodónak érzi az új kutyust. Menjetek ki egy semleges helyre, ahol nincs sok inger (gyerekek, kocsi, más kutyák) és oda vigyétek ki őket, külön-külön. Tehát megkérsz egy ismerőst, vagy valakit, hogy vigye ki a nagyobb kutyust, te pedig később indulj el, és ott találkozzanak. Így nincs annyi ismerős dolog amit "védeni" kellene a kicsi elől. :) Nem csak kutyával, én pár hete ideérkezett cicát is kint a réten szoktattam össze Csinivel. Sok sikert! :)