‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 28. #2588

Mit gondoltok, jól etetem a cicámat?

Van három kiscicám. naponta háromszor etetem őket. whiskas junior cicatápot kapnak, és molli cicakonzervet. vizet és tejet is kapnak. jó a cicatáp? vagy jó nekik a tehéntej? és ihatnak vizet? naponta hányszor etessem őket? kérlek ne pontozzátok le a kérdésemet, pont azt szeretném, hogy mondjátok meg melyik cicatáp a legalkalmasabb, milyen tejet vegyünk, ihat-e vizet továbbra is, és gyorsan kijavítjuk az étrendjüket, mert egészséges jó egerésző cicákat szeretnénk.

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Liaaa gazdi (Gombóc emlékére), 2014. July 31. #13258

6 hónapos korig naponta 3-4-szer etesd a kiscicát, 6 hónapos kor után átállhatsz a napi 2 etetésre.Ha van idősebb cicád próbálj arra figyelni,hogy ne egye meg a kicsik elől az ételt.A víz is szükséges.Mint ahogyan előttem írták a konzerv az jó.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 29. #13251

A víz az nagyon fontos, a tejet, ha már nagyobbak el lehet hagyni, mert hasmenést okozhat. Mivel még kicsik, kell nekik a tej, de mindenképp kiscicáknak való (tehéntej nem), a kecsketejet nagyon ajánlják ilyenkor. Támogatom Sissy tanácsait, a kicsiknek tényleg jobb a konzerv, mert könnyebben meg tudják enni. Az etetés száma függ attól is, hogy érsz rá, az én egyik cicám (lásd. a képet) még nem volt 4 hetes mikor találtam. Mivel napközben nem voltunk otthon, így csak kétszer kapott enni, mert a napközbeni etetést nem tudtuk megoldani. Szerencsére a cicák szívósak és jól alkalmazkodnak, így mint látod Öcsiből is szép nagy felnőtt macska lett. Még javasolnám, hogy a konzi mellé adjatok nekik csonterősítőt, mivel nem az anyamacska neveli és szoptatja őket, ezt nem árt pótolni. Az állatkereskedésekben lehet venni, biztos segítenek is a választásban, inkább poralapút válasszatok, mert azt bele tudjátok keverni a kajába, a tablettát nem biztos, hogy megeszik. Ne felejtsétek el a féreghajtást sem, nem árt az állatorvossal megbeszélni az adagolást, ezt is lehet paszta formájában kapni, amit könnyebben be tudtok adni nekik. Ez fontos, mert, ha férgesek, akkor hiába esznek sokat, mégsem fejlődnek jól és a parazita megbetegíti, sőt el is pusztíthatja őket (bocsi, nem ijesztgetni akarok, de már láttam ilyet). Sok örömet kívánok a "cicafarm" neveléséhez, remélem tudtam segíteni.

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Penelopé emlékére), 2014. July 28. #13238

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm Sissy a segítséget :) akkor nem kell igazán változtatni, csak laktózmentes tejet venni :)

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 28. #13237

A napi három etetés az megfelelő. Kis korban előnyben kell részesíteni a konzervet a száraz táppal szemben. A konzervnek nagyobb a nedvességtartalma így ezért is előnyösebb. Vizet mindig biztosítani kell neki,főleg ha száraz tápot eszik. A cicák laktóz érzékenyek,ezért a tehéntej nem jó nekik,hasmenést is okozhat. Lehet kapni laktózmentes cicatejet. Adhatsz nekik húst,sertés húson kívül bármit. Szárnyas belsőségeket is. Minél több fajta ennivalót megismer és megeszik annál könnyebb lesz felnőtt korban etetni.