‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ildikeee66f gazdi (Mex), 2014. July 28. #2589

Epilepsziás a kutyám?!
mit tanácsoltok ti, kik hasonló cipőben jártok, mit tegyek egy újabb rohamnál? masszírozzam, simogassam kicsit, hogy érezze, hogy ott vagyok, vagy hagyjam nyugton míg elmúlik?

3éves németjuhászomnak ma görcsös rohama volt.nagyon megijedtem,hiszen semmi előjele nem volt,hogy esetleg beteg lenne.a teste megfeszült,első két lábát előre dobálta,teste rángatózott,nyelve oldalra lógott.tekintete zavart volt,de a neve hallatára felfigyelt.a roham kb.2percig tartott,utána mintha misem történt volna.talán kicsit fáradtabb volt a szokásosnál,de más tünet nem jelentkezett.az állatorvost csak telefonon tudtam elérni.így látatlanba javasolta a b1vitamint és a teljes kivizsgálást.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Katus4 gazdi (Molli), 2014. July 29. #13240

Az egyik ismerősömnek is epilepsziás a kutyája és neki azt tanácsolták,hogy tegye a kutya hasára a kezét és nyugodt legyen így a kutyának energiákat ad át ami enyhíti a rohamot.

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 29. #13241

Nekem is az egyik rokonomnak a kutyája ilyen, állítólag gyógyíthatatlan.

Válaszolta Leonetta gazdi (Igor), 2014. July 29. #13243

Ha kiderül a vizsgálatból,hogy epilepsziás biztosan kap rá gyógyszert ami segít kordában tartani a rohamokat. Mást sajnos nem tudsz tenni ellene! Csak a környezetet tudod biztosítani,hogy ne sérüljön meg:(

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 29. #13248

Nem tudsz segíteni neki ilyen helyzetben,csak azzal,hogy figyelsz rá nehogy megüsse magát,esetleg leessen valahonnan. A szájába ne nyúlj,mert önkéntelenül is megharaphat a görcsroham alatt. Mindenképpen el kell vinni egy alapos kivizsgálásra. Sajnos az epilepszia német juhászoknál nehezebben kezelhető,ezért nem ajánlatos megvárni a sűrűbben kezdődő rohamokat.