‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Norbikee gazdi (Fifi), 2014. July 29. #2590

Sziasztok :) szeretnék egy-két trükköt a kutyámmal megtanulni pacsi, fordul stb tudnátok olyan oldalakat ahol ezzel foglalkoznak, vagy tőletek is szívesen elfogadok tanácsokat, ötleteket :) köszönöm:)

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Volfbest gazdi (Donna és Bobby), 2014. July 29. #13239

Ráveszed hogy megcsinálja,és adsz neki jutalmat :) Hogy könyebben,gyorsabban menjen,hozzá kombinálhatsz egy hangot,ha elérte azt amit kívánsz.. Legyen az egy tárgy(klikker,örökíró hang)vagy egy szó,akármi,csak legyen rövid,pl jó.és pl elveszed a mancsát,mondod neki hogy jóklikkelsz, adsz jutalomfalatot neki,mivel jó csinálta. És így a többi trükkel. Pl hajolj meg- fekszik+oda rakod a kezed a hasa alá,hogy meghajoljon,és lenyomod a jutalomfalatot az orra elé a földre,+hang and jutalomfalat. a Hang utá mindig jár jutalomfalat!!

Válaszolta Leonetta gazdi (Igor), 2014. July 29. #13242

Szia! A pacsi elég egyszerű:) Mondd neki a parancsszót"Pacsi" vedd a mancsát a kezedbe és add a jutalom falat. Ezt egymás után ismételd meg párszor majd ,csak mond neki,hogy "Pacsi" és nyújts a kezed,ha nem rakja bele egyből akkor picit piszkáld meg a mancsát.Ebből rá jön,és ha adta a pacsit megy a jutalom ismét. :)minden nap ismételd át vele akkor lesz tartós. Illetve ha már jól megy neki,akkor ne adj neki minden pacsi után jutalomfalatot,elég csak a dicséret,mert akkor a későbbiekben is csak kajáért fogja csinálni. De ugyan így bármit is akarsz neki megtanítani, mond ki a parancsot, mutasd meg a kutyának mit akarsz és jutalom! Az enyém tud pl még kúszni. lefektettem ,kiadtam a parancsot és a jutalom falatot elhúztam előtte a földön. Vagy hempergés. Szintén lefekszik, parancs és átforgatod a kutyát,megy a jutalom.

Válaszolta Norbikee gazdi (Fifi), 2014. July 29. #13244

A kérdező hozzászólása:

Jaj nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 29. #13245

www.klikker.hu - Itt találsz segítséget, illetve ha facebookon belépsz ilyesmi csoportba ott is segítenek. :) (pl.:Klikker klub) De ha írsz nekem egy privát üzenetet azzal, hogy mi a cél, mit szeretnél megtanítani, én is szívesen segítek! :)