‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte DiegoR gazdi (Bence), 2014. July 29. #2591

Hogyan kell összeszoktatni a meglévő nagy kutyát a kiskutyával?

Van 1 nagy német juhász kutyám, és vettem mellé egy kis rottweilert. nem nagyon akarnak megbarátkozni, nem is mertem még közvetlen közelbe engedni őket. csinaltam ugy, hogy a nagyot pórázra tettem, a kicsit meg a kezemből oda nyujtottam a fejéhez, de mindig odakapott.
ötleteket kérek, hogy lehetne őket összeszoktatni.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 29. #13250

Lentebb már volt egy kérdés, olvasd el a válaszokat http:www.bloki.hu_kerdesek-es-valaszok2584uj-kutyus-a-haznal-hogy-szoktassuk-egymashoz-oket Igaza van Igornak ezt semleges helyen kell. Kérj meg egy ismerőst, és menjetek ki együtt egy rétre, vagy valahova, ahol nincs túl sok inger (gyerekek más kutyák stb) és ott szoktassátok őket össze. A póráz a németjuhászon csak ront a helyzeten, mert így azt érzi korlátozva van, és téged meg magát akarja "védeni" a rotitól. Ezért harap. Inkább szájkosarat adj rá az ismerkedés erejéig. De tényleg semmiképp ne otthon az udvaron akard Őket összeszoktatni!

Válaszolta Leonetta gazdi (Igor), 2014. July 29. #13246

Semleges terepen szoktasd őket össze,sok sétával,kérj meg valakit,hogy hozza az új kutyust. A sétának falkakovácsoló ereje van. Ha kinti terepen nincs gond,akkor akár játszani is össze engedheted őket. A kertetekben felügyelet mellett szoktasd őket. Ha támadni akar a nagy,szólj rá,ha ezután is folytatja akkor fektesd az oldalára és tarsd ott amíg meg nem adja magát. Ezzel tudatod vele,a falkavezérnek nem tetsző dolgot csinál. És erősítsd meg a falkavezéri szereped!! Kitartást hozzá.