‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Katus4 gazdi (Molli), 2014. August 11. #2615

Mit tehetek?nem akarom szétválasztani őket.

Van két kutyám egy drótszőrű foxterrier(9 év.)szuka és egy border collie szuka(1 év.).mind a kettő domináns, de a foxi jobban.ami után a border elmúlt 1 éves a foxi egyre jobban be akarta mutatni,hogy ő a főnök.a border eleinte megadta magát majd mostanában felkelt és nyüszögve csipkedte a foxit.néhány nap múlva pedig már verekedni kezdtek és a kicsi bedurvult és a nyakánál fogva húzta a földön a foxit.
főleg akkor szoktak összekapni ha ugatnak valamit.
próbáltuk őket szétválasztani slaggal és ordibáltunk de semmi.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Katus4 gazdi (Molli), 2014. August 19. #13341

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! Nemrég jött hozzánk egy szakértő és adott nekünk néhány jó tippet.:)

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. August 14. #13325

A foxik de főleg a drótszőrűek időskorukban bediliznek.Nem egy ilyet ismerek és a gazdáik is mondták.Más kutyát sem bírnak meg elviselni maguk körül....

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 11. #13313

Minél előbb kérj tanácsot szakértőtől, mielőtt még komolyabb baj történik. A foxi betolakodónak tartja a fiatalabbat és védi az eddig helyzetét a családban, ami valahol érthető, hisz sokáig egyedül volt. Az ordítozás itt nem használ, komolyabb lépésekre van szükség, ha nem vagytok otthon, inkább különítsétek el őket, míg nem találtok megoldást.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. August 11. #13312

Ez arra utal, hogy nem tekint egyikőjük sem rád falkavezérként. Két elég erős kutyáról van szó, jobban kézben kellene tartanod a dolgokat. Ha te vagy a falkavezér, akkor te mondod meg, hogy ki kivel veszhet össze.. Menjetek el a borderral legalább egy kutyaiskolába, mert ennek így nem lesz jó vége, ha nem értesz ahhoz mit kell ilyenkor tenni