‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte PetraMokány gazdi (Cony), 2014. August 13. #2617

Miért van az, hogy a kutyám utazás közben "nyáladdzik"?

Amikor kocsival utazunk valamerre, ő mindig boxban van. és azt látom mindig amikor kiveszema boxból, hogy nyálas ott ahol a feje volt. nem hányás hanem ilyen nyál.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. August 13. #13320

Stresszel. Legalább is nekünk ez a helyzet. Csini is nyáladzik, ha utazunk, bár ő mentett, és valószínűleg rossz élménye volt a kocsikkal. Próbáld meg inkább azt, hogy az anyósülésnél ülsz, Cony pedig a lábadnál, lehúzott ablakkal. Nekünk ez vált be, így már szinte egyáltalán nem nyáladzik Csini, bár mi sokat is megyünk kocsival, így kénytelen volt megszokni. Azért egy plédet, vagy törülközőt tegyél a lábadhoz. A másik opció, hogy doki ír föl olyan gyógyszert ami segíti, hogy ne legyen rosszul az utazásnál. De ezt nem ajánlom mi is próbáltuk, jó is volt, de mellékhatásként fáradt lett tőle a kutya, így bénácska volt edzésen. :) Sok sikert! :)

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2014. August 21. #13364

Nincs kutyám de A csodálatos kutyadokiban van egy ilyen kutyáról szóló rész. Ha jól emlékszem az a lényeg hogy mozogjon eleget a kutya mármint általában. Mindennap le legyen fárasztva fegyelmezett sétával szellemileg. És úgy tedd be a kocsiba hogy előtte várd meg amíg teljesen meg nem nyugszik(leül esetleg lefekszik, normálisan szája nyitva liheg, fülei hátracsapva) és te is legyél nyugodt. A kocsiba rakás közben őrizd meg ezt a lelkiállapotot magadnál és a kutyánál is. A box ajtajának becsukása előtt győződj meg róla hogy ülfekszik és teljesen nyugodt,megadó és nem izgatott,feszült,nem akar kijönni a boxból vagy hasonló. Ha nem kerül izgatott,feszült állapotba akkor nem nyáladzik.

Válaszolta BánhegyiVanda gazdi (Lili), 2014. August 21. #13365

Szerintem stressz. Nekünk nem volt még ilyen, mert Lili mindig mellettem, vagy az ölemen utazik, mert kicsike, és ott nyugi van. Csak olvastam róla. Én Csinivel értek egyet. Fektesd a lábad elé egy pokrócra, érezze, hogy otzt vagy, és menjen be hozzá friss levegő. :)