‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Farkaslili2004 gazdi (Manó), 2014. August 28. #2638

Mit tegyek a vadmacskával amit megfogni sem tudok annyira fürge és vad!?

Egy macska megfialt a padláson!és a kicsik folyton lenn vannak kb. 1-2 hónaposak és annyira vadak hogy meg sem lehet fogni őket!és amikor lent vannak még nappal eljátszok velük és elvannak világosba de később eate 7-8 óra felé nagyon nyávognak szinte sírnak és az anyukájukat nem érdekli nem jön le!mit tegyek?

kategória: macska, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. August 30. #13418

Hát, csak tippet tudok adni. Ha nem tudnak visszamenni a padlásra és te nem tudod megfogni őket, akkor készíts nekik lent egy házat. Én a kóbor cicáknak hungarocellből készítek, úgy, hogy a egy papírdobozra ragasztom rá széles ragasztó szalaggal, majd bevonom pl. szétvágott vastag kukás zsákkal, hogy vízálló legyen. Mivel még nincs hideg, elég egy vastag kartondoboz, nem kell hatalmas, csak akkora, hogy kényelmesen elférjenek benne, legyen teteje mindenképp. Ha be tudod tenni olyan helyre, ahol nem éri az eső, akkor nem muszáj a zsák rá, bár az szigetel és papír sem nedvesedik. Vágj rajta bejáratot, kicsi feljebb mint a doboz alja, hogy ki tud bélelni az alját. A cicák szeretnek bujkálni és ha megmutatod előbb-utóbb beköltöznek és egymás melegítik. Az 1-2 hónapos cica már eszik egyedül, szóval adhatsz nekik már bármilyen kaját, csontot nem, a macska konzerv és a száraz a legjobb. Már csak az nem értem, hogy miért nem mennek vissza a padlásra, nincs rendes feljárat? Lehet, hogy azért, mert a mama már nem akar velük foglalkozni és elveri őket, ezért inkább javaslom a házikó építést. Persze, ahogy nőnek nagyobb kell és télre jobban ki kell bélelni, de addigra szerintem megtalálják a maguk bújóhelyét.

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. August 29. #13398

Teljesen egy cipőben jársz velem! Velem is ez volt, amikor megszült a cica nálunk valamiért és az anyja pedig nem foglalkozott velük. Én olyan tippeket hallottam, hogyan cicáknak való tápszerrel etesd vagy laktózmentes tejet adjál nekik, ha az anyjuk tényleg nem eteti már őket és még olyan kicsik.