‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. August 28. #2639

Hogyan szoktassam le 1 éves német juhászkutyámat az éjszakai hangos sokszor számomra indokolatlan monoton ugatásról.?

A nyár folyamán vált szokásává hogy éjjel 2 és 4 óra között hangosan monotonon ugat. rászólunk és akkor sem hagyja abba. okos,kiegyensúlyozott állat, nem szereti a macskákat, / de nem látunk a
a közelben kóbor állatot / félünk hogy a szomszédok velünk együtt kezdik rosszul viselni a helyzetet.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. August 30. #13417

Munka,séta. A séta mellett fontos,hogy dolgozzon is valamit..Pl agility,kerékpártúra,valami ilyesmi,aktívan,rendszeresen dolgozzon ha már munkakutya. én nem ismerem a kutyádat,nem ismerem a családfáját,nem tudom hogy mi lenne a legmegfelelőbb munka neki. Nézz utánna a nagyszüleinek,dédszüleinek,(és a szüleinek) hogy mit dolgoztak.Nyilván a te kutyád abban a szakban,vagy munkában éri el majd a legjobb teljesítményt,és ahhoz lesz legjobban kedve is. Zoeynak építettem egy "rendőrakadémiai gyakorlópályát",így mindennap használhatja(persze magától nem fogja).Egyszer végig megy rajta és mindjárt látszik hogy kifáradt.Profi pálya,gyorsan kifárad a kutya ha végigmegy rajta,direkt készítettem így.Egy másik játék mondjuk(Zoey kedvence)a zsák.Majd készítek videót róla... Az csak egy játék amiben szintén kifárad. A munka mellett reggel este séta.Gyakorold vele az engedelmest,(séta közben ül,meg ilyenek)meg vezesd be az "etetési rendszert"ha még nem tetted :) Pl megtöltöd a tálát táppal,és az egyik kezeden a tápot tartod,a másik üres.Majd szólítgatod,és ha rádnéz,odaadod neki.Itt az a cél hogy szemkontaktust tarts fenn a kutyával mielőtt enni kap. Tehát a szemedbe nézzen,téged nézzen,ne a kaját.És ha elkapta a kaját,elbird küldeni onnan.Most még fiatal a kutyád,könnyebb ezt begyakorolni.Dominanciát mutatsz neki azzal,ha elküldöd a táp elől,aztán visszahívhatod,csak jelzed neki hogy neked szabad ezt.Dicsérd meg.Így később valószínű hogy nem lesznek ételféltési problémái,és az 1,5 éves "kutyakedvencjátszótársa"babák ha beleülnek a kajába a kutya nem tépi szét őket.(najó,ezt nem fontos xd) Ha bevezetsz egy ilyen,vagy hasonló rendszert,valószínűleg "kiegyensúlyozottabb" lesz a kutyád,mivel azt irtad hogy már az.Szóval "ez csak fokozódhat".

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 30. #13416

http:www.kutyatippek.huUgatas http:www.kutyatippek.huUgatas http:kutya.huCikk.aspx?id=3975 http:szoporaz.huejjeli-ugatas Egy-két link, hátha kapsz innen is ötletet.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 30. #13415

Hát, én azt hiszem kérj minél előbb tanácsot szakembertől, mert ez sem nektek, sem a szomszédoknak nem jó. Én inkább unatkozásra gyanakszom, esetleg próbáld behívni a házba, talán így abbahagyja. Bár itt fenn áll a veszély, hogy megszokja a jót és ez nem jó akkor, ha ti kinti kutyusnak neveltétek. Szóval én mindenképp keresnék egy szakembert.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. August 29. #13405

Sétáljatok egy nagyot még este. Próbáljatok meg minél később ,ahogy időtök engedni.Fárasszátok le teljesen. Így majd végig alussza az éjszakát és nem lesz kedve ugatni :)

Válaszolta Farkaslili2004 gazdi (Manó), 2014. August 29. #13400

Lehet hogy több figyelmet akar magának!Adj neki a kedvenc ételéböl italjából és törődj vele rengeteget ez talán megnyugatatja!