‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Petrus7 gazdi (Lédy), 2014. September 04. #2648

8 éves szuka kutya ivartalaítása?

Most tavasszal töltötte be a németjuhász szuka kutyám a 8 évet és szeretném ivartalanítani....ismerősömtől halottam hogy az egyik doki nem vállalta el egy idősebb kutya ivartalanítását (még nem volt 10 éves a kutyus)..nem akarom hogy veszélybe legyen a kutyám.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. September 07. #13445

mindenképp érdemes az ivartalanítást megcsinálni szuka kutyánál mert ha egyszer tüzelés miattután lesz gennyes méh gyulladása az az állat életét is veszélyezteti plusz a műtéti rizikó is sokkal nagyobb lesz! keress másik dokit 100% hogy el fogják vállalni előtte csináltass vérlabort meg kardiológiai vizsgálatot

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. September 05. #13441

Mi lenne ha a kan kutyát ivartalanítanád?

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. September 04. #13439

Az ivartalanítás után még egy pár hónap, amíg megnyugszik majd és lecsöndesülnek benne a hormonok. Ez módszer valóban jobb, ha az ember nem akar tenyészteni. A lány kutyát nem kell állandóan óvni, a fiúk meg nem szöknek meg és nem verekszenek össze más kanokkal. Mindenképp beszélj hozzáértővel, vagyis állatorvossal, hogy mi a véleménye a dologról.

Válaszolta Petrus7 gazdi (Cleo), 2014. September 04. #13438

A kérdező hozzászólása:

Nem volt szaporulat,de kaosz az van..egy kan kutyám is van mellette és kifordul magából.Már majdnem megfojtsa magát a kennelbe,ennei alig eszik ienkor és stb....ivartalanítás után csend és nyugalom..nem kell lesnem hogy na mikor jön a külön zárás,és akármikor 1 vagy több kan is bejuthat az udvarra.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 04. #13437

Állatorvossal beszéld meg, hogy mennyire kockázatos az, ha ennyi idősen ivartalanítod. De igazából szerintem már fölösleges, ha eddig 8 évig nem lett szaporulat, akkor most már kis odafigyeléssel nem is lesz :)