‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte laciquea gazdi (Mao), 2014. November 03. #2676

Milyen módszerrel tudom leszoktatni a 7 hetes palotakutyusomat a hajnali játszási/harapási rohamairól, illetve ügyesen beosztani, hogy mikor aludjon napközben?

Sziasztok!

a kutyus egy tündér, leszámítva a megszokott pincsis harapdálós "ötperceit". ahogy megérkezett az új környezetbe, mindent otthonosan birtokba vett. használja a kutyapelust, eszik-iszik a neki szánt helyen alszik. amit viszont még ilyen picit kutyánál nem láttam, az a már-már természetfeletti őrület, amikor kajaszagot érez. még egy kávét is nehéz előtte meginni, egyszerűen mindent meg akar enni :)

van ötlet arra, hogy hogyan tudom féken tartani ilyenkor?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 03. #13588

Hát az éjszakai bulizást tényleg napal a legjobb lefárasztani. :D Kutyafuttató esetleg, avgy valami park nincs a közeletekben? :) Másik kutyával is esetleg jót tud játszani. Vagy kutyaoviba is érdemes elvinni, ott tanul is sokat, meg szocializálódik, és tutira elfárad! Harapásnál jól csinálod, amit csinálsz, ha továbbra is harap, akkor szólj is rá egy visítás után. Ha ez sem, akkor kész abbahagyjátok a játékot, és egy 5-10 perc múlva elkezdielk előről. Fontos, hogyha a játék kényszerleállítása után, mindig old fel a büntetést. Nagyon meg tudja viselni a kiskutyát ha utána úgy érzi még haragszol rá. Egy ilyen játék abbahagyás után tehát 5-10 perccel még játssz vele egy kicsit, és jókedvűen hagyjátok abba! :)

Válaszolta laciquea gazdi (Mao), 2014. November 03. #13586

A kérdező hozzászólása:

Éjszaka, hajnalban elevenkedik, ezt szeretném kiiktatni. Nyilván napközben kéne lefárasztani, de őfelsége olyankor inkább akkor alszik. Hiába próbálok vele játszani, megmozgatni kicsit. A harapdálás keményebb dió:ha beindul, hörgés,morgás konkrét hisztit rendez és az arcunkba is belekap. Egyelőre a kutyavisítás szerű hangadás jött be, de csak másodpercekig. Odacsapni meg még nem lehet.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 03. #13585

7 hetes az nagyon fiatal, túl korán hoztátok el. Az etetéses dilit egyszerűen meg lehet állítani. Rászólsz, ha abbahagyja megdicséred. De csak akkor kapjon enni, hogyha lehiggadt, és nem pattog mint egy dilis. Egy idő után megszokja, hogy annál előbb kapja meg a vacsit minél előbb nyugodt lesz :) A napközben alvást és a játékos részt nem igazán értem, leírnád részletesebben? :)